Slovenski trio v finalu svetovnega klubskega prvenstva!

Marko Bezjak je z Magdeburgom včeraj na evropskem dvoboju v polfinalu svetovnega klubskega prvenstva dosegel zmago proti danskemu Aalborgu. Nemci so bili v evropskem dvoboju boljši od Aalborga z 32:30 in se veselijo uvrstitev v veliki finale tekmovanja.


Rokometaši Magdeburga so imeli v polfinalu IHF Super Globe veliko težjo nalogo kot Barcelona. Če je Barca v polfinalu pometla z brazilskim Pinheirosom (24:39), so se za vstopnico za polfinale morali pošteno bolj potruditi pri nemškemu Magdeburgu.

Marko Bezjak se je v polfinalu soočil z aktualnimi podprvami EHF Lige prvakov, ambicioznim Aalborgom. Tekma je bila praktično ves čas izenačena, nato pa so ob koncu tekme na plin stopili rokometaši Magdeburga in dosegli veliko zmago proti Aalborgu za uvrstitev v veliko finale svetovnega klubskega prvenstva. Marko Bezjak je bil na tekmi z Aalborgom uspešen trikrat.

Jutri se bosta v velikem finalu svetovnega klubskega prvenstva pomerila SC Magdeburg in FC Barcelona. Za Magdeburg bo zaigral slovenski legionar Marko Bezjak, na drugi strani pa bosta nasproti stala Domen Makuc in Blaž Janc.

IHF SUPER GLOBE, POLFINALE

SC Magdeburg – Aalborg Handbold 32:30 (18:18)

SC Magdeburg
Damgaard 11, Magnusson 7, Hornke 4, Bezjak 3, Saugstrup 2, Preuss 2, Gullerud 1, Mertens 1, Smits 1

Aalborg Handbold
Björnsen 5, Juul-Lassen 5, Nielsen 4, Christensen 4, Claar 3, Barthold 2, Jensen 2, Sandell 2, Larsen 2, Antonsen 1

E.C. Pinheiros – FC Barcelona 24:39 (16:23)

E.C. Pinheiros
Seifert 6, Gama 3, Perbelini Ribeiro 3, E. Oliveira 2, Da Silva 2, T. Oliveira 2, Hubner 2, Marques 2, Candido 1, Dos Reis 1

FC Barcelona
Fabregas 6, Gomez Abello 5, Janc 5, Bengochea 4, Richardson 3, Zein 3, Makuc 3, Frade 2, Fernandez Perez 2, Langaro 2, N`Guessan 2, Mem 1, Parera Ibanez 1

Jutri je na sporedu finale tekmovanja, ki se bo pričelo ob 19:30.

Komentarji