Delitev točk v Mariboru

Nocoj so se v Mariboru merili rokometaši domačega Branika in MRK Krke. Mariborčani so želeli nagraditi presenetljivo zmago, ki so jo dosegli v Slovenj Gradcu, Novomeščani pa so po si po štirih krogih brez zmage želeli novega uspeha. Tekma je bila polna preobratov, saj sta si obe moštvi nekajkrat priigrali vodstvo, a se je nasprotna ekipa vsakič vrnila v igro. Na koncu je prišlo do delitve točk potem, ko je Kukman v zadnjih sekunda izsilil remi (22-22).


Zgodnja uvertura srečanja je postregla z izidom 1-1. Za rokometaši Krke je zadel Tilen Kukman in na ta način prebil led, Izidor Budja pa je s svojim zadetkom poravnal izid. Sledila je strelska serija Maribora. Gostitelji so zadeli štirikrat zapored in povedli s 5-1, a so gostje kmalu odgovorili s svojo serijo in izenačili na 6-6. Do konca polčasa smo spremljali izenačen boj, pred iztekom igralnega časa v prvem delu pa so Krkaši dosegli dva zaporedna zadetka in tako polčas dobili z 11-13.

Drugi polčas so Mariborčani odprli silovito. S serijo 6-0 so povedli s 16-14 in napovedali silovit boj v drugem polčasu. Rokometaši Branika so dominirali večji del polčasa in vodili tudi že s štirimi goli prednosti (19-15).  Krka pa se ni predala in Dolenjci so se v končnici prebudili. S serijo treh zaporednih golov so v 58. minuti z golom Jana Irmana izenačili na 21-21. Maribor je znova ušel na 22-21, Krka pa je imela 8 sekund časa, da v gosteh iztrži točko. S strelom iz razdalje je bil natančen Kukman in prišlo je do delitve točk.

RK Maribor Branik : MRK Krka 22 : 22

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji