Derbi za prvo mesto pripadel MRK Ljubljani

14. krog 2. Državne lige nas je v soboto, 16. 3. 2019 »pogostil« z odličnim derbijem med vodilnima ekipama letošnje sezone – MRK Ljubljano in RK Cerkljami ( RK Cerklje – Radovljica). Tekmo so v športni dvorani Krim gostili Ljubljančani in tako pred domačo publiko poskušali ohraniti prvo mesto na ligaški lestvici.


Z zadetkom Slavka Eraka in vodstvom 1:0 so domačini naredili odličen uvod v obračun, ki je sledil. Toda Cerkljani so z golom Luke Stareta hitro izenačili in si v nadaljevanju, do 6. minute priigrali prvo vodstvo na tekmi (3:5). Gostom je minimalno prednost uspelo ohraniti nekaj minut, nato pa so se Ljubljančani znova približali. Vse do 17. minute smo spremljali zelo izenačeno igro (8:8), potem pa so se domačini »razigali« in si do konca prvega dela priborili vodstvo štirih zadetkov z rezultatom 15:11.

Tudi nadaljevanje je potekalo po tempu domače ekipe, ki je svoje vodstvo iz prvega polčasa iz minute v minuto le še povečala (47. minuta: 27:19). Cerkljani tokrat niso našli prave rešitve za svojo igro, ter kako ustaviti nalet Ljubljančanov. Vendar jim je kljub temu do konca tekme uspelo strniti svoje vrste in z nekaj uspešno izvedenimi akcijami umiliti razliko in posledično tudi končni rezultat. Ekipi sta se tako razšli z rezultatom 29:26 v prid MRK Ljubljane.

Z zmago so Ljubljančani tako le še utrdili svoje prvo mesto na lestvici, rokometaši Cerkelj – Radovljice pa so, tudi zaradi razpleta ostalih tekem zdrsnili iz drugega na tretje mesto.

Najboljši strelci so bili tokrat Uroš Miličevič in Miha Kolmančič – oba sta za ekipo MRK Ljubljane zadela šestkrat, ter Jan Križaj, ki je prav tako šest zadetkov prispeval za svojo ekipo RK Cerkelj – Radovljice.

MRK Ljubljana: RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica) – 29:26 (15:11)

MRK Ljubljana: Lukman 3, Miličevič A., Jaklič 1, Vadnjal, Pintar 1, Gorjup, Ločičnik, Rebevšek, Arih, Miličevič U. 6, Žabjek 2, Erak 7, Černe, Kolmančič 6, Leskovar 3, Pikovnik

Izključitve: 16min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 4/5

RK Cerklje (RK Cerklje-Radovljica): Miševič, Debelak 5, Ferjan, Soklič, Stare 3, Grašič, Letonja, Fajin 4, Križaj 6, Kovač, Golmajer-Zima, Kamenšak, Matičič, Valjavec, Mirčevski, Muršec 1,

Izključitve: 4min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: 1

7-metrovke: 5/6

Pripravila: Nika Baznik
Foto: Facebook/MRK Ljubljana

Komentarji