Kronos do zmage v Sevnici

Eden izmed obračunov 14. kroga 2. Državne lige se je pretekli vikend, in sicer v petek 15. 3. 2019 odvil tudi v sevniški športni dvorani, kjer so domači rokometaši RK Sevnice gostili ekipo RK Kronosa iz Logatca. Tekmo so odlično otvorili domačini, ki so po zadetkih Trajče Janeva povedli z 2:0. Gostje so hitro odgovorili na uvod Sevničanov in z delnim izidom 3:0 rezultat obrnili sebi v prid (2:3). Nadaljevanje prvega polčasa je bilo tako precej napeto in izenačeno, ekipi pa sta se konstantno menjali v vodstvu, prvi del pa se je tako zaključil z minimalno prednostjo domače ekipe (15:14).


V drugi polčas pa so bolje stopili gostje, ki so hitro izenačili in znova povedli na 15:16. Vse do 40. minute (19:20) smo tako spremljali sliko iz prvega polčasa, nato pa so na »plin« stopili Logatčani. Z delnim izidom 4:0 so prišli do svojega najvišjega vodstva na tekmi (19:24) in do konca obračuna niso več popuščali. Domačini niso več našli pravega ritma igre in srečanje se je končalo z zmago ekipe RK Kronosa. (26:30)

Po 14. odigranih krogih Logatčani zasedajo sedmo mesto na ligaški lestvici, rokometaši Sevnice pa mesto nižje – osmo.

Najboljša strelca obračuna sta bila tokrat Vid Šebalj, ki je za zmago Kronosa zadel devetkrat in Trajče Janev, ki je za domačine prav tako prispeval devet golov.

 

RK Sevnica : RK Kronos – 26: 30 (15:14)

RK Sevnica: Vrtovšek, Kolman 3, Krnc, Kadilnik V., Kuhar A. 8, Kovač 4, Kuhar D., Kadilnik V., Kroflič, Žičkar, Janev 9

Izključive: 4 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 4/5

RK Kronos: Komar, Okorn, Pellis, Jereb 8, Kamnikar 1, Šebalj 8, Musar – Kumer 2, Stojanov 1, Jurkovič 5, Oštir 1, Valentinčič 2, Dragar, Feuš 1

Izključitve: 4 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 5/5

Pripravila: Nika Baznik
Foto: Facebook/RK Kronos Logatec

Komentarji