Velenjčani z novo okrepitvijo

V velenjski klub z novo sezoni prihaja nova okrepitev na poziciji desnega zunanjega. Ekipi črno-rumenih se bo pridružil Andris Celmniš (193 cm, 1996), ki se z novo sezono vrača v Velenje.


Mladi Estonec je v Slovenijo prišel leta 2015, ko je takrat kot 18-letni fant podpisal pogodbo z Rokometnim klubom Gorenje Velenje. Sezono 2015/16 je mladi rokometaš preživel v Riku Ribnici kot posojen rokometaš. V omenjeni sezoni je za ekipo Rika Ribnice na 27 tekmah dosegel 41 zadetkov. Isto sezono je z Ribniškim klubom nastopil tudi na finalnem turnirju Pokala Slovenije.

V sezoni, ki je sledila, je estonski rokometaš, še vedno kot igralec velenjskega kluba, izkušnje nabiral v sosednjem Slovenj Gradcu. V tisti sezoni je za Slovenjgraški klub dosegel 87 zadetkov. Nato je s pričetkom sezone 2017/2018 Celmniš odšel v mariborski klub, za katerega je v preteklih 2 letih dosegel 171 zadetkov (do sedaj). Poleti se vrača v Velenje, črno-rumenim pa bo ostal zvest vsaj do leta 2021.

Andris Celmniš: »Vesel sem, da sem ponovno podpisal pogodbo z velenjskim klubom. Najprej bi se rad zahvalil vodstvu kluba, da mi je ponudilo to priložnost in mi omogočilo, da se vrnem. V Velenju se počutim zelo dobro in mislim, da sem si v dveh letih igranja za mariborski klub nabral kar nekaj izkušenj in bom lahko v drugi sezoni ekipi Gorenja Velenja pomagal dosegati zastavljene cilje. Izredno se veselim naslednje sezone in komaj čakam, da se vrnem v Velenje.«

Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje: »Z veseljem v našem klubu ponovno pozdravljamo Andrisa, ki je od svojega prihoda v Slovenijo leta 2015 naredil zares velik napredek. Zagotovo pa ima tudi on še veliko prostora za nadaljnji razvoj in verjamem, da mu naš klub to lahko omogoči. Veselimo se, da bo v prihodnjih sezonah zopet član naše članske ekipe in prepričani smo, da nam lahko s svojo delovno vnemo in potencialom pomaga pri uresničevanju zastavljenih ciljev.«

Andris Celmniš

Igralno mesto: desni zunanji
Višina: 193 cm
Rojen: 1996 

Dosedanji klubi:
– 2015 Valga Käval

2015/2016 RD Riko Ribnica (kot igralec RK Gorenje Velenje)

2016/2017 RK Slovenj Gradec 2011 (kot igralec RK Gorenje Velenje)

2017-2019 RK Maribor Branik

Komentarji