Derbi zadnjeuvrščenih brez zmagovalca

V dvorani na Kraški sta svojo tekmo 23. kroga odigrala RD Butan plin Izola in MRK Krka. Derbi zadnjeuvrščenih ekip, ki bi lahko z zmago katere izmed ekip lahko dodobra popestril bitko za obstanek. V primeru zmage Izole bi domačini prišli na 13. mesto ter bi imeli na svojem računu devet točk (eno manj od 12. uvrščene Ljubljane). V primeru zmage Krke bi se Novomeščani na 12. mestu točkovno izenačili z Ljubljano, a bi zaradi slabšega medsebojnega obračuna ostali 13. uvrščeni (ekipi Krke in Ljubljane pa morata eno tekmo še odigrati). Prav tako morata svojo zaostalo tekmo odigrati tudi Izola in Ljubljana tako, da je borba za obstanek še povsem odprta in zgodi se lahko še marsikaj.


Začetne minute so pripadle vratarjema Thomasu Postogni in Luki Radoviću, tako da smo prvi zadetka na tekmi videli šele v 5. minuti. Prvi zadetek na tekmi je dosegel igralec Krke Jaka Jakše. Tekma se je nato vendarle malo razživela, a tudi nadaljevanje ni bilo obogateno z zadetki. Ekipa sta igrali igro gol za gol in bili do 15. minuti povsem poravnani. Nato pa so kot prvi odskočili domačini, ki so si priigrali tri zadetka prednosti (6:3). V 18. minuti je tako gostujoči strateg Mirko Skoko posegel po minuti odmora. Vse skupaj so še dodatno izkoristili Izolani, ki so v 19. minuti povedli že za štiri gole (9:5). Igra Izole je vse do 24. minute, ko so povedli s petimi zadetki (13:8) delovala brezhibno. Nato pa mrk do konca prvega polčasa. Gostitelji namreč niso več dosegli zadetka. To so izkoristili gostje in do konca prvega dela igre zaostanek znižali le še na en gol. Prvi polčas se je tako končal z rezultatom 13:12.

Z dobro predstavo ob zaključku prvega polčasa so Novomeščani krenili tudi v drugi polčas in tako po začetnem vodstvu ponovno povedli (13:14). Nato pa z delnim izidom 4:1 ponoven skok domačinov, ki so povedli z 17:15. A izenačena tekma kakršno smo tudi pričakovali se ja nadaljevala. Po dobri polovici drugega polčasa pa so prestavo višje prestavili Krkaši. Počasi so višali svojo prednost in v 52. minuti povedli že s tremi zadetki prednosti (21:24). A domačini se niso predali in v 54. minuti znižali le še na en zadetek. Tako je z minuto odmora reagiral Skoko. Do konca tekme pa smo spremljali le še obračun gol za gol. Končni rezultat tekme je že po izteku igralnega časa z uspešno izvedeno sedemmetrovko postavil Marko Nikolić. Tekma se je končala z rezultatom 30:30.

Pri domačih sta bila s 7 goli najučinkovitejša Marko Nikolić in Urh Jakob Poberaj, prav tako je bil s 7 zadetki pri Krki najnatančnejši Jaka Jakše.

BUTAN PLIN IZOLA : KRKA  30:30 (13:12)
Nikolić in Poberaj po 7; Jakše 7, Avsec 6

FOTO: Din Čikotić / RD Butan plin Izola

Komentarji