Diogo Silva zapušča Zlatorog

Eden najobetavnejših mladih igralcev na svetu Diogo Silva po eni sezono zapušča Celje. Silva, ki igra na položaju desnega zunanjega si ni želel zapustiti Celja na tak način. Z ekipo RK Celje Pivovarna Laško si je namreč želel igrati v osmini finala lige prvakov, ter naslov državnega prvaka proslaviti z rajanjem.


Slovenski javnosti se je predstavil na evropskem prvenstvu do 21 let, ko je v dresu portugalske izbrane vrste na polfinalnem srečanju proti slovenski izbrani vrsti. Takrat je prvič tudi začutil vzdušje nabito polnega Zlatoroga. Takrat so ga opazili tudi glavni možje Celja. Navduševal je predvsem z izjemnimi streli od daleč, natančnimi podajami edina pomanjkljivost je bila igra v obrambi. RK Celje Pivovarna Laško in Diogo Silva so hitro našli skupni interes in tako je bilo jasno, da se bo mladi Portugalec preselil k najelitnejšemu slovenskemu klubu.  “Niti klub, niti navijači, niti mesto Celje. Dali so mi veliko in še več, a zaradi nastalega položaja, koronavirusa, ki je zajel Evropo in svet, zdaj skupaj s klubom iščemo rešitev, kako domov. Obstajata dve možnosti, verjamem, da bo ali načrt A ali B uspešen,” je za spletno stran 24ur.com dejal 21. letni Sliva, ki za razliko od nekaterih svojih soigralcev karanteno preživlja 2600 kilometrov stran od doma. Zdaj ima glavni razlog, da najde primerno letalsko povezavo do doma.

A še pred tem je bilo potrebno pripraviti teren, da bi lahko sploh odšel na letališče. Za mano je že testiranje na koronavirus, vesel sem, da je rezultat negativen, prvi korak pa zelo pozitiven zame. Ljudje iz kluba garajo, da bi kar najhitreje rešili situacijo, sploh zdaj, ko je jasno, da smo osvojili naslov državnih prvakov. Mislim, da zasluženo, oddali smo vsega eno točko, je pa res, da to ni način, na katerega smo si želeli postati prvaki,” je klubu, ki pripravlja in išče rešitev kako domov, hvaležen Diogo Silva. Najbolj žal mu je, da se celjski publiki s soigralci niso predstavili v 1/8 finala lige prvakov, ki so si jo priigrali prvič po letu 2014. “Res je. Živeli smo za to tekmo, priprava je bila temeljita, vseskozi smo verjeli, da obračun bo. Nismo si želeli igrati za zaprtimi vrati, želeli smo, da Slovenija, tisti najbolj zvesti navijači vidijo našo najboljšo predstavo v sezoni. A zdaj je naša služba drugačna. Ljudem moramo pokazati, da je potrebno biti odgovoren, da je potrebno ostati doma. Le tako, ob zvrhani meri ukrepov vsake države, zdravljenjem obolelih, lahko spet svet pride na zeleno vejo. Ni lahko, za nikogar. Težko je doma, pričakujem pa, da bo še težje zdaj, ko se bom skušal vrniti domov. Najprej prečkati mejo, nato pa ujeti let in naslednjega in naslednjega. Verjamem, da mi bo uspelo!,” je še dodal Silva.

Na Portugalskem je bilo do danes potrjenih 4268 primerov okužbe s koronavirusom, 76 smrtnih žrtev ter 43 uspešno pozdravljenih ljudi. V Portu od koder prihaja Diogo Silva situacija ni kritična. S pravočasnimi ukrepi so namreč virus ustavili do te meje, da je bilo danes zjutraj okuženi le 15 ljudi v mestu, ki ima nekaj manj kot 300 tisoč prebivalcev. “Vsi se zavedajo, za kako zahrbten virus gre, s tem namenom se maksimalno držijo navodil. Situacija ni zaskrbljujoča, a tako bo ostalo le v primeru, da se bodo vsi držali ukrepov,” je še dodal Silva. Diogo Silva Celje zapušča z izjemno pozitivno izkušnjo. “Tu sem, kot igralec dozorel. Sistematično smo se lotili mojih šibkih točk. V prvi vrsti obrambe. Tudi v napadu sem dobil tisto, kar mi je manjkalo. Sploh zdaj v zadnjih mesecih sem čutil, da sem igral z glavo, izgubljal vse manj žog. Vse kar si lahko le želiš, zato mladim, ki se odločajo svetujem, da pridejo v Celje. Sam od tu žal odhajam, upam, da bo to mogoče, da ujamem letalo. Ni mi žal, da sem prišel, ker sem zrasel v vseh pogledih in spoznal veliko izjemnih ljudi,” je za konec za 24ur.com povedal Silva, ki se zahvaljuje RK Celje Pivovarna Laško za ponujeno priložnost.

Foto Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji