Jovičić: “Celjani zasluženo prvaki, ostala mesta so bila še odprta”

Črto čez pravkar končano sezono, ki jo je prekinil koronavirus so potegnili pri RK Gorenje Velenje. Pri Velenjčanih so mnenja, da je naslov zasluženo romal v roke RK Celje Pivovarna Laško, da pa so bili prav oni tista ekipa, ki so bili ob koncu sezone najbolj oškodovani.


RK Gorenje Velenja, ki je lani osvojil naslov pokalnih prvakov v letošnji sezoni ni pustil vidnejših sledi. Glavni razlog za to je prva polovica sezona, ko Velenjčanom nikakor ni steklo. “Dejstvo je, da se je ligaško domače tekmovanje končalo ravno pred zaključkom rednega dela prvenstva, nato bi nas čakalo še deset tekem končnice za prvaka. Mislim, da je naš klub zaradi tega najbolj oškodovan. Bili smo v težkem ritmu tekem sreda-sobota vse do trenutka, ko so se tekmovanja prekinila. Poznala se nam je tudi nezadostna širina igralskega kadra. V pretekli sezoni smo se ravno v končnici prebili do drugega mesta in prepričan sem, da bi lahko tudi v letošnji sezoni to ponovili,” je za klubsko spletno stran povedal trener Zoran Jovičić.

Pred Velenjčani sta sezono poleg prvakov Celjanov končala še RD Riko Ribnica in RK Trimo Trebnje. Zagotovo je več veselja kot Liga NLB, kjer so Velenjčani pred sezono napovedali boj za naslov, prinesla Evropa in nastopanje v pokalu EHF. To je začasno prekinjeno, ima pa ekipa Velenja še vedno možnosti, da se prebije v četrtfinale. Pokal EHF je takoj za Ligo Prvakov druge najmočnejše tekmovanje v Evropi.

KAKO BO Z NASTOPI V EVROPI?

Po štirih odigranih tekmah pokala EHF imajo velenjske ose na računu dve zmagi (obe proti Ademar Leonu) ter dva poraza (proti Magdeburgu in Nantesu). S tem zasedajo tretje mesto v skupini. Prvi je Magdeburg z 8 točkami, sledita Nantes in Gorenje Velenje s po 4, na zadnjem pa je Ademar Leon še brez točke. Če se bo stanje glede koronavirusa umirilo se bo pokal nadaljeval na začetku junija. Najprej Velenjčane čaka tekma doma proti Magdeburgu (3. ali 4. junij), nato pa še gostovanje v Nantesu (6. ali 7. junij).

“Po prikazanem v tej sezoni so Celjani zasluženo zmagali, ostala mesta pa so bila še povsem odprta. V tej sezoni je bilo tudi nekaj izjemno lepih odmevov, v Evropi smo se odlično predstavili in presegli pričakovanja z dvema zmagama nad španskim podprvakom iz Leona. Po koncu državnega prvenstva smo v klubu še vedno v pripravljenosti za nadaljevanje Pokala EHF. Rokometaši vadijo po individualnem programu, takoj ko bo mogoče, pa bomo delo nadaljevali v Rdeči dvorani,” je za konec dodal Jovičić.

Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji