Do zmag Celjanke in Novomeščanke

Na zaostali tekmi 10. kroga modre skupine 1. ženske rokometne lige so se zmage veselile rokometašice Celja. Na drugem modrem obračunu je bilo bolj napeto.


Celjanke so doma gostile rokometašice iz Litije. Na domačem terenu niso dopustile presenečenja. Že takoj na začetku so povedle za 4 (5:1), prednosti pa niso izpustile iz rok vse odmora. Rezultat ob polčasu je bil 13:9. Tudi v drugem niso popuščale in prednost je naraščala. po tretjini igre so vodile že za 6, ob koncu srečanja pa je bila razlika 11 golov (25:14).

Najboljša strelka domače ekipe je bila Anika Strnad s sedmimi zadetki, šest jih je za Litijo dosegla Manca KogovšekAndrea Perić, rokometašica Celja je po tekmi povedala: “Čestitke Litiji za izjemno borbeno tekmo. Čeprav smo imele veliko zgrešenih priložnosti, smo se zbrale in v drugem polčasu odigrale dobro v obrambi ter tekmo pripeljale do konca tako, kot smo si želele.”

Drugo srečanje je ponudilo bolj izenačeno igro. Domačinke iz Žalca so proti igralkam Novega mesta v prvem polčasu vodile z največ dvema zadetkoma. V 9. minuti je za 5:3 zadela Kristina Kokotec, v 26. pa za 13:11 Tia Kralj. Ob polčasu je bil rezultat poravnan na 13. Tudi v drugem polčasu smo spremljali podobno predstavo. V 50. minuti je domačinkam uspel delni izid 4:0 za vodstvo s 27:24. A prednosti jim ni uspelo zadržati, v zadnjih trenutkih srečanja je za zmago Dolenjk zadela Petra Kramar.

7 zadetkov je za Žalčanke dosegla Kristina Kokotec, 10 jih je za Novo mesto dosegla Kramarjeva. Kristina Kokotec je po srečanju povedala: “Čestitke ekipi Krke Novega mesta. Po mesecu dni tekmovalnega premora športna sreča ni bila na naši strani. Poznala se je odsotnost Cerovakove. Čestitke soigralkam za srčno in borbeno igro do zadnje sekunde.”

Že danes pa se nadaljuje tekmovanje v 1. ženski rokometni ligi. 17. krog odpirajo rokometašice Krima Mercatorja in Trga ABC Izole. Tekma se bo pričela ob 19.15. Ostala srečanja 17. kroga bodo odigrana v sredo.

Nataša Derepasko, trenerka Krima Mercatorja je pred obračunom povedala: “Najprej bi rada čestitala ekipi Trga ABC Izole za napredovanje v pokalu. Verjamem, da bodo proti nam samo še bolj motivirane. Obračun nam bo služil za pripravo na ključno tekmo Delo EHF Lige prvakinj. Verjamem, da je pred nami uspešen teden.”
 
Foto: Barbara Germ/RK Zelene Doline Žalec
Komentarji