Zanimivo tudi v 2. DRL

Ta konec tedna so bila na sporedu tri srečanja v 2. državni rokometni ligi.


Zelo izenačen obračun smo spremljali v Ajdovščini, kjer je gostovala Radgona. Najvišjo prednost si je domača ekipa priigrala v 20. minuti srečanja, ko je za 12:9 zadel Tian Furlan. Za rezultat polčasa 15:13 je zadel Miha Polanc. Tudi drugi polčas je bil izjemno izenačen, v 54. minuti pa je že vse kazalo na zmago domačinov, saj so povedli s 25:20. A Radgona se ni predala, do konca tekme je dopustila le še en zadetek, sama pa jih je dosegla 6, za delitev točk in rezultat 26:26.

6 golov sta za domače dosegla Dimitrij Mičov in Jani Svetik, za Radgono jih je Matevž Žunič dosegel 9.

7. Pomurje pa je doma presenetilo moštvo, ki se bori za vrh 2. DRL Kočevje. Srečanje je bilo izjemno izenačeno, na odmor pa so s prednostjo zadetka odšli domačini. Bilo je 13:12. Tudi v drugem polčasu sta s emoštvi izmenjevali v vodstvu, v 40. minuti pa so igralci Kočevja povedli s 17:20. Domačini so poskušali izenačiti, a so se Kočevci dobro branili. V 51. minuti je bila prednost že 4 zadetke (20:24), a se domačini niso predali, zmago pa je z golom v zadnji minuti potrdil Ganiu Basri.

Prav Basri je bil skupaj z Anejem Severjem s petimi zadetki najboljši strelec svoje ekipe, za Kočevje jih je Jaka Đekić dosegel 11.

Višja razlika je bila na srečanju med Ptujem in Kozino, a je bila tekma vseeno izenačena do zadnjih minut. Tekmo so bolje začeli domačini s Ptuja, ki so v 8. minuti povedli za 4 (6:2). Prednost so povišali še za gol do konca polčasa, ko je bilo 14:9. Prednost so v drugem polčasu hitro zapravili, in v 44. minuti je bil izid poravnan na 15. Tudi v drugem polčasu je bil izid zelo tesen, Kozina pa si je prvo otipljivešjo prednost priigrala ravno ob koncu srečanja, ko so po minuti odmora in rezultatu 18:18 zadeli 3-krat zapored. Srečanje je bilo odločeno, Ptuj pa ostala pri le eni zmagi v letošnji sezoni.

Za Domačine je bil devetkrat natančen Tjan Vasić Kranjc, Za Hrpelje-Kozino pa Tim Rupnik petkrat.

Komentarji