Dober odpor SVIŠ-a, tretje mesto Celju

Na prvi tekmi drugega dne zaključnega turnirja pokala Slovenije sta se v tekmi za tretje mesto pomerili ekipi RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK Celje Pivovarna Laško. Celjani so po včerajšnjem porazu proti ekipi RK Gorenje Velenje danes poizkušali popraviti vtis.


Dinamičen začetek tekme nam je postregel z veliko zadetki.  V 10. minuti je bil rezultat poravnan na 6:6. Ivančane sta nad vodo držala Žan Grojzdek  s 5 goli ter vratar  Domen Škorc s 4 obrambami.  SVIŠ je nadaljeval v ostrem tempu in  si v 13. minuti priigral že 3 zadetke prednosti, zato je moral ukrepati celjski trener Tomaž Ocvirk z minuto odmora.

Po minuti odmora se je tekma nadaljevala v podobnem ritmu, nato pa je sledila 2-minutna kazen kapetana Ivančanov Simona Stoparja, kar je omogočilo Celjanom, da so ob pomoči vratarja Aljaža Panjtarja zmanjšali razliko le na gol zaostanka (10:9). Nato pa je sledil šov Ivančanov, ki so s tremi zaporednimi zadetki povedli s 4 goli razlike (13:9).

Zaključek prvega polčasa je nato pripadel Celjanom, ki so s trdo obrambo, nekaj odvzetimi žogami in odlično predstavo Panjtarja, ki je v prvem polčasu zbral 9 obramb, na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (14:16).

CELJANI POSTAVILI VSE NA SVOJE MESTO

Celjani so v drugi polčas krenili z mislijo, da si čimprej priigrajo lepo prednost, a se trdoživi Ivančani niso predali. V 38. minuti tekme pa so celjski rokometaši le stopili na plin in povedli s 5 goli prednosti (16:21), kar je prisililo Aleksandra Polaka k minuti odmora. Nato pa 2 zaporedni 2-minutni kazni na celjski strani, kar so rokometaši SVIŠ-a uspeli izkoristiti in se približali le na 2 zadetka zaostanka (20:22).

15 minut do konca srečanja je Celjanom zopet uspelo priigrati višjo prednost, saj so po uspešno izvedeni 7-metrovki Roka Ovnička povedli s 4 goli prednosti (22:26). Ivančanom je kljub borbeni igri in želji proti koncu tekme zmanjkalo moči, kar so rokometaši Celja uspeli izkoristit in so si na krilih fenomenalnega Panjtarja v vratih priigrali prednost 6 zadetkov (23:29).

Dramatične končnice, ki je postregla s kar tremi igralci manj na igrišču pri Celjanih ter igro 6 na 3 Ivančani niso uspeli izkoristit. Celjani so tako tekmo pripeljali mirno do konca ter slavili z rezultatom 35:30 in si s tem zagotovili 3. mesto v pokalnem tekmovanju.

IZJEMNO VZDUŠJE NA TRIBUNAH

Boj pa ni potekal samo na igrišču, ampak tudi na tribunah, saj so bili tako celjski kot ivanški navijači zelo glasni in so tako pričarali pravo vzdušje.

PRVAK ZNAN NA POPOLDANSKI TEKMI

Ob 17:00 se bosta na finalni tekmi pomerili ekipi MRK Krka in RK Gorenje Velenje. Za Krkaše bi bil to 2 naslov v sezoni po superpokalnem, ki so ga osvojili septembra proti Celjanom. Za Velenjčane pa prva lovorika po sezoni 2012/13, ko so bili tretjič v svojo zgodovini državni prvaki. Pokalno lovoriko so rokometaši Velenja do sedaj osvojili samo enkrat, in sicer v sezoni 2002/03.

Poleg obeh neverjetnih vratarjev Škorca (14) in Panjtarja (14), so na igrišču izstopali Žan Grojzdek (10) pri Ivančanih ter  Jan Jurečič (9) pri Celjanih.

SVIŠ IVANČNA GORICA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 30:35 (14:16)
Grojzdek 10, Knez 5; Jurečič 9, Rakita 7

Foto: ROKOMET.net

Komentarji