Velenjčani do drugega naslova v zgodovini kluba!

V finalu pokala Slovenije smo spremljali obračun velenjskega Gorenja, ki se jim je nasmihal drugi naslov pokalnih prvakov, do katerega pa so morali priti preko MRK Krka, ki se je – po zmagi nad SVIŠ-em – še drugič zapored uvrstila v finale pokalnega tekmovanja.


Igralci Gorenja so pokalno lovoriko osvojili drugič v svoji zgodovini – prvič so v finalu leta 2003 premagali ljubljanske Prule, danes pa so bili v Novem mestu boljši od domačih igralcev MRK Krka. 

Igralci Gorenja in Krke so se v letošnji sezoni pomerili dvakrat in sicer v rednem delu državnega prvenstva. Obakrat so bile boljše “ose” iz Velenja. Že takoj na začetku tekme sta ekipi pokazali, da bo igra v obrambi najpomembnejši element današnje zmage. V 6. minuti je bil izid poravnan na 2:2, nato pa so z dvema zaporednima zadetkoma Velenjčani prišli do vodstva 4:2 (10. minuta). 

V tem tekmovanju ima največ naslovov RK Celje Pivovarna Laško (21), Koper je pokal Slovenije dvignil 3-krat, Gorenje Velenje ima 2 naslova, ljubljanske Prule in Gold Club pa imata vsak po 1 naslov. 

V nadaljevanju prvega polčasa smo spremljali zelo izenačeno tekmo vse do 19. minute, ko so si Velenjčani priigrali 4 zadetke prednosti (8:5). Domači igralci so po minuti odmora Roberta Cvikla znižali zaostanek na 7:9, kar je sprožilo tudi reakcijo gostujočega trenerja Zorana Jovičiča. Do konca polčasa se je z izjemnimi obrambami izkazal vratar Krke Aleksandar Tomić, ki je v prvem polčasu zbral 9 obramb. Žal pa njegovim soigralcem v napadu ni uspelo izkoristiti Tomićevih obramb, tako da se je polčas končal z rezultatom 8:10. 

Drugi polčas so bolje odprli Velenjčani, ki so z dvema zaporednima zadetkoma povišali svojo prednost na 12:8. Korak z Velenjčani je držal predvsem izvrstni Tomić, ki je svojo dobro dnevno formo pokazal tudi v 2. polčasu. A tudi tokrat so bili njegovi soigralci v napadu premalo natančni, tako da se Krki ni uspelo približati na manj kot 2 zadetka zaostanka.

V 41. minuti tekme so se Velenjčani zopet odlepili na +4 (12:16) in s svojo drugo minuto odmora je reagiral domači trener Cvikl. Domačinom tudi time-out ni pomagal, Velenjčani so dokazali, da so bili tudi tretjič v sezoni boljši nasprotnik.  V 50. minuti tekme je na semaforju kazalo 16:19, a Velenjčani se niso ustavili. V zadnjih 10 minutah so gostje zadeli še 4-krat, medtem ko so domačini dali prav tako 4 gole. Končni rezultat je bil 20:24 v korist gostov iz Velenja. 

NAJBOLJŠI STRELEC TURNIRJA: Matic Verdinek
NAJBOLJŠI VRATAR TURNIRJA: Aleksandar Tomić
MVP TURNIRJA: David Miklavčič

Glavna junaka velenjske zmage sta bila Emir Taletović z 11 obrambami in Matic Verdinek, ki je nasprotnikovo mrežo zadel 7-krat. Pri domačinih je izstopal Aleksandar Tomić, ki je zbral 14 obramb, največ zadetkov pa je dosegel Grega Okleščen (4). 

FINALE POKALA SLOVENIJE, Športna dvorana Marof, Novo mesto:
MRK Krka : RK Gorenje Velenje  20:24  (8:10)
Okleščen 4, Rašo, Papež in Kukman 3 ; Verdinek 7, Kavčič M. 6

TEKMA ZA TRETJE MESTO:
Nedelja, 12. maja, ob 14.00:
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Celje Pivovarna Laško 30:35 (14:16) – več o tekmi TUKAJ

Dober odpor SVIŠ-a, tretje mesto Celju

FOTO: ROKOMET.net

Komentarji