David Miklavčič: “Tudi slepa kura zrno najde”

RK Gorenje Velenje je po dolgih sušnih 16 letih osvojilo naslov pokalnih prvakov in v Novem mestu v finalu ugnalo domače igralce MRK Krka (več o tekmi TUKAJ). 


V finalni tekmi, ki so jo Velenjčani dobili z rezultatom 24:20, je strelsko najbolj izstopal Matic Verdinek, ki je zadel 7 golov in tako še z včerajšnjimi 9 zadetki postal najboljši strelec turnirja. “Pred turnirjem smo si rekli, da bo ena izmed 3 lovorik v tej sezoni (op. a.: DP, pokal, superpokal) naša in to se je tudi zgodilo. Včeraj smo preskočili Celjane, kar ni bilo lahko. Ampak to je bila le prva stopnička,” je po tekmi strnil misli Verdinek. 

“To, da smo premagali Celjane, nam je dalo še dodatno motivacijo,” je nadaljeval najboljši strelec zaključnega turnirja pokala Slovenije in tudi malce pokomentiral prihajajoč boj z Ribnico za 2. mesto v državnem prvenstvu: “Tako, kot smo igrali danes v zaključku tekme, moramo igrati do konca državnega prvenstva. S tako igro se nimamo česa bati,” je zaključil Verdinek

VSI ZMAGOVALCI POKALNEGA TEKMOVANJA:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO  21x
RD KOPER  3x
RK GORENJE VELENJE  2x
RD PRULE 69, GOLD CLUB  1x

Tudi kapetan Velenjčanov David Miklavič je bil prezadovoljen po osvojitvi pokalnega naslova. “Pričakovano je Krka na domačem terenu igrala zelo ostro in ni dovolila lahkih zadetkov, tako da je bila tekma zagotovo vredna finala, če je slučajno kdo mislil, da je bil vrhunec že tisti prvi obračun s Celjem Pivovarno Laško. Vedeli smo, da bomo morali na parketu pustiti vse, če želimo osvojiti pokal, in to se je izkazalo za resnično.” Poleg lepih besed pa je v velenjski igri našel tudi nekaj lukenj, ki jih je treba popraviti, da bo v državne prvenstvu vse tako, kot si velenjske “ose” želijo: “S soigralci smo dali od sebe tisto, kar se je pričakovalo, je pa res, da smo v določenih trenutkih zgrešili preveč strelov, s katerimi bi se lahko dokončno odlepili, ampak važna je končna zmaga,” je opazil Miklavčič, ki je bi izbran za najboljšega igralca turnirja.

“TUDI SLEPA KURA ZRNO NAJDE”

“Malo za šalo malo za res: tudi slepa kura zrno najde,” je bila prva reakcija Davida Miklavčiča ob komentarju na naziv najboljšega igralca turnirja, a je potem razložil svoj šaljiv stavek: “Lepo je, da se v rokometni igri ne opazi zgolj strelov na gol in zadetkov, ampak tudi ostale elemente igre. Torej, še en lep dodatek k naši današnji zmagi in osvojitvi pokala.” 

Velenjčani do drugega naslova v zgodovini kluba!

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji