Györ že tretjič zapored na vrhu ženskega evropskega rokometa

Györi Audi ETO KC je na finalnem obračunu proti Rostov-Donu osvojil že tretjič zapored postal najboljši evropski klub v ženskem rokometu. V nabito polni dvorani v Papp Laszlo Areni v Budimpešti so po infarktni končnici slavile Madžarke, ki so že petič osvojile evropsko rokometno krono v klubskem tekmovanju. Poraženca v sobotnem polfinalu, francoski Metz in danski Vipers Kristiansand, sta obračunala za tretje mesto, kjer so za en gol slavile rokometašice Vipersa.


Po odličnih predstavah obeh ekip v polfinalu zaključnega turnirja se je včeraj obetala prava rokometna poslastica. Obe moštvi sta bili skozi celoten obračun povsem izenačeni. Rokometašice Györa so že tretjič v nizu in petič po letu 2013 osovjile najbolj imenitno klubsko tekmovanje na stari celini. Na včerajšnjem finalnem obračunu so premagale tekmice iz ruskega Rostova na Dnu s 25 : 24.

Madžarska ekipa, ki je v ligi prvakinj slavila tudi v letih 2013, 2014, 2017 in 2018 je imela odlično razpoloženo zunanjo linijo na čelu z Brazilko Eduardo Amorim (7 golov) in Anito Görbicz (6 golov). V ruski ekipi, ki jo vodi dolgoletni strateg Györa Ambros Martin, je bila najbolj učinkotiva Nizozemka Lois Abbingh (7 golov).

Na tekmi za tretje mesto je bil norveški Kristiansand boljši od francoskega Metza z 31 : 30.

Na zaključnem turnirju najboljšiih štirih ekip Evrope Slovenci nismo imeli svojih predstavnic. Krimovke, ki so v letu 2001 in 2003 osvojile evropsko krono, že nekaj let nimajo prave veljave med najboljšimi evropskimi klubi, romunska Bukarešta, za katero igrata Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, pa je bil v četrtfinalu usoden Metz.

Sobota, 11. maj:
Polfinale:
Vipers Kristiansand : Györ 22:31 (8:18)
Metz : Rostov-Don 25:27 (8:15)

Nedelja, 12. maj:
Tekma za 3. mesto
Vipers Kristiansand : Metz 31:30 (15:16)

Finale
Györ  : Rostov-Don 25:24 (15:11)

Komentarji