Dober prvi polčas Kopra ni bil dovolj za Celjane

V tekmi 6. kroga končnice za prvaka Lige NLB, sta se pomerili ekipi Celja Pivovarne Laško in RD Kopra. Celjani so z odlično predstavo v drugem polčasu prepričljivo slavili in imajo sedaj najmanj 5 točk (s tekmo več 7) prednosti za zadnje štiri tekme končnice za prvaka.
 
Na začetku so sicer povedli domači, a njihova prednost ni trajala dolgo. Silno motivirani in borbeni gostje so izkoriščali vsako napako Celja ter držali stik z domačimi. Ti so imeli precej težav z razpoloženim vratarjem Haseljićem, ki je obranil kar nekaj čistih priložnosti. Kljub temu so po dobrih dvajsetih minutah igre rokometaši Celja povedli za dva (9:7), na kar pa je Koper odgovoril z delnim rezultatom 0:5. V teh trenutkih je bil znova v ospredju Haseljić, poleg tega pa so domači kar trikrat izgubili žogo v napadu. Ti so se nato zbrali, a do polčasa jim je zmanjkalo časa, da bi rezultat izenačili (11:12).
 

Gostje so v uvodnih minutah še nekako držali priključek, po desetih minutah nadaljevanja pa jim to ni več uspevalo. Celjani so dvignili raven igre v obrambi, v napadu pa z raznovrstno igro hitro dosegali zadetke ter si zagotovili prednost, ki jim je omogočala mirno pot do nove zmage. Odličen je bil v tem delu igre Panjtar, medtem ko gostje niso več imeli razpoloženega vratarja, v napadu sta bila najučinkovitejša Razgor (8) ter Šarac (6), pri gostih pa sta največ zadetkov dosegla Krečič in Matijaševič (5).


Celjski rokometaši so tako dosegli zmago, s katero ohranjajo vsaj (ostale tekme so danes) 5 točk prednosti pred zasledovalci, pred njimi pa so še štiri prvenstvene preizkušnje.

Celjane sedaj čaka finalni turnir Pokala Slovenije, ki bo v Novem mestu, v polfinalu pa se bodo pomerili z Gorenjem Velenje. Polfinalna tekma bo v soboto, 11. maja ob 17h, z neposrednim prenosom na TV Slovenija. V nedeljo sta nato na sporedu tekma za tretje mesto in finale.

Po pokalnem vikendu se celjski rokometaši odpravljajo v Maribor (petek, 17. maj ob 20.15h, TV SLO 2), medtem ko bodo Koprčani gostovali pri Ribnici (sobota, 18. maj).

RK Celje Pivovarna Laško : RD Koper  29:22 (11:12)

RK Celje Pivovarna LaškoPantjar 9 obramb, Ferlin 4 obrambe; Vujović 2, Jurečič, Malus, Kljun, Razgor 8/4, Ovniček 3, Marguč, Šarac 6, Accambray 2, Kodrin, Horžen 4, Makuc 1, Anić, Bećiri 2; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 4/5

RD Koper: Haseljić 9 obramb, Kocjančič, Postogna; Muminović, Makuc, Grzentič 3, Krečič 5, Matijaševič 5, Atanasov, Smolnik, Sokolič, Guček 2, Zugan 2, Marič 2, Planinc 3/1, Stopar, trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 10 min                    

7-metrovke: 1/1

 

Vir: RK Celje PL

FOTO: Andrej Feldin

Komentarji