Jerebie pred Velenjem: Samo 110% bo dovolj za zmago!

Danes ob 18. uri nas čaka še drugi obračun 6. kroga lige za prvaka. RK Maribor Branik bo gostil RK Gorenje Velenje. Ekipi sta se nazadnje razšli z zmago Velenjčanov, ki so bili na domačem igrišču boljši z 28:22. A tokrat Mariborčani napovedujejo drugačno tekmo.


Tudi v rednem delu prvenstva so bili boljši igralci Gorenja, ki so do zmage prišli z nekaj športne sreče. Mariborčane so premagali z zadetkom razlike in to se zaveda tudi mariborski ostrostrelec Iulian Jerebie: “Zavedamo se, da prihaja zelo kakovostno moštvo Gorenja in da je pred nami zelo težka tekma. Na zadnjem obračunu na domačem parketu smo nesrečno izgubili z zadetkom razlike, zato se bo tokrat potrebno še bolj osredotočiti na našo igro ter zaigrati bolj čvrsto in agresivno.”

In kakšen je mariborski recept za zmago? “Pripravljamo se v tej smeri, da pustimo srce na igrišču in da damo 110-odstokov od sebe ter tako pridemo do pomembnih točk,” je dejal Jerebie

Velenjčani z drugačnimi načrti

Tudi velenjske ose se zavedajo, da se je prejšnji obračun v Mariboru za njih zelo srečno končal: “Kot vemo, se je naš zadnji obračun z Mariborčani v njihovi domači dvorani odločil v zadnji minuti srečanja, zato pričakujemo težek izziv,” je pred srečanjem povedal Vlado Matanović.

Tudi ose pa imajo svoj plan za zmago: “Vemo, kako igrajo in na kaj moramo biti pozorni ter kako na to odgovoriti. Mi se bomo borili od prve do zadnje minute, saj je v borbi za ohranitev drugega mesta za nas pomembna prav vsaka točka,” pravi Matanović, ki je za Gorenje v letošnji sezoni zadel 80 golov.

Celje in Koper imata tekmo več (odigrala sta jo včeraj), Urbanscape Loka in Riko Ribnica pa igrata danes ob 20. uri.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

4. 5. 2019 20:00 RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA  

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji