Dober prvi polčas premalo za presenečenje v Szegedu

Edini slovenski predstavnik v elitni Ligi prvakov se je po prvi domači zmagi v tem tekmovanju odpravil na gostovanje k “slovenskemu” Pick Szegedu. Celjani so odlično krenili v tekmo in večino prvega polčasa tudi vodili. V drugem polčasu pa so slovenski prvaki pokazali povsem drugačen obraz in na koncu izgubili.


Celjani so na začetku tekme pokazali, da se v Szeged niso prišli predati. Madžari so svoj prvi zadetek dosegli šele v 5. minuti, Celjani pa so na začetku vodili z 0 : 2. Favorizirani Madžari niso našli poti preko razpoloženega Celja, ki je v obrambi igral odločno in učinkovito v napadu. Slovenski prvaki so vodili praktično celotni prvi polčas, veliko zaslug za vodstvo pa je imel tudi vratar Klemen Ferlin.

V 19. minuti so Madžari uspeli znižati vodstvo in celo povedli, a so celjski vitezi kmalu nadoknadili slabi niz napadov in v 23. minuti zopet povedli z 9 : 11. Reagiral je domači trener Juan Carlos Pastor, ki je nalet Celjanov skušal prekiniti z minuto odmora. Madžari so se vrnili ob koncu celo povedli, a je v zadnjih sekundah prvega polčasa za 14 : 14 zadel Kristjan Horžen.

Drugi polčas se ni začel po željah Celja, ki so z dvema izgubljenima žogama v napadu dopustili domačinom vodstvo dveh golov. Szeged je v 36. minuti zadel za prednost treh golov (19 : 16) in trener Celja Tomaž Ocvirk je bil primoran vzeti minuto odmora. Krajši premor Celjanom ni koristil, saj so Madžari kmalu povedli s +4. Szeged je ves čas držal svojo prednost v varnih rokah, Celjani pa se nikakor niso uspeli približati na zadetek ali dva.

V drugem delu tekme Celje ni imelo razpoloženega vratarja, v 48. minuti pa so gostje zaostajali že z 26 : 20. Razlika se je povečevala in vedno bolj jasno je bilo, da bodo Celjani iz Szegeda odšli praznih rok. Slaba predstava v drugem polčasu je botrovala k končnemu rezultatu in porazu z 31 : 24.

 

EHF Liga prvakov, 6. krog (SKUPINA A):
Nedelja, 3. novembra, ob 17.00:
MOL Pick Szeged – RK Celje Pivovarna Laško 31 : 24 (14 : 14)

Komentarji