Trebanjci suvereno preko Maribora

Zadnjo tekmo 8. kroga 1. lige NLB je gostila dvorana OŠ Trebnje. Tamkajšnji Trimo je v pričakal ekipo Maribora. Trebanjci imajo po sedmih odigranih tekmah na računu 5 zmag ter po 1 poraz ter neodločen rezultat, medtem, ko so Mariborčani pri le dveh zmagah in kar petih porazih. 


Tekmo so bolje odprli gostje, ki so si hitro priigrali prednost treh zadetkov (0:3). Čeprav so domačini hitro prišli v stik z Mariborčani (3:4), pa so te svojo prednost hitro vrnili nazaj na tri gole (3:6). Zato je moral reagirat tudi domači trener Ivan Vajdl s svojo prvo minuto odmora. To je gostitelje zbudilo, ki so še enkrat več ujeli rezultatski priključek (7:7). A tokrat se pri tem niso ustavili, temveč so prvič na tekmi celo prešli v vodstvo (8:7). Gostom se je v napadu ustavilo, saj so dolgih 6. minut potrebovali do novega zadetka. To s odprtih rok sprejeli Trebanjci, ki so si v tem času priigrali lepo prednost štirih zadetkov (12:8). Tokrat je moral z minuto odmora reagirat novi trener Maribora Davor Rokavec. A njegovim varovancem ni pomagalo niti to. Domačini so do konca polčasa prednost le še povečali in tako na odmor odšli s prednostjo šestih golov (16:10).

TREBANJCI NADZOROVALI POTEK SREČANJA

V začetku drugega polčasa smo spremljali igro gol za gol tako, da je prednost Trebanjcev ostala šest zadetkov. V 43. minuti pa so gostitelji naredili nov korak proti končni zmagi. Po zadetku Dina Hamidovića je njihova prednost zrasla na +8 (21:13). Rokometaši Trima so mirno nadzorovali potek srečanja. V 49. minuti so po zadetku Gala Cirarja povedli že z devetimi goli prednosti (25:16). Čeprav je Štajercem zaostanek nekoliko uspelo zmanjšati (25:19), domačini čudeža niso dovolili. Domačini so tekmo rutinirano pripeljali do konca in brez težav slavili z rezultatom 28:20. Pri domačinih je bil s 7 zadetki strelsko najbolj razpoložen Dino Hamidović, za goste je bil s 4 goli najuspešnješi Andraž Velkavrh.

V naslednjem krogu Trebanjci gostujejo v Velenju kjer si lahko obetamo pravo rokometno poslastico, medtem ko bodo rokometaši Maribora pred domačimi navijači pričakali igralce Izole.

TRIMO TREBNJE : MARIBOR BRANIK 28:20 (16:10)
Hamidović 7, Kotar 5; Velkavrh 4, Špelić, Ranevski in Planinšek po 3

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji