Uspešen zaključek izjemne rokometne zgodbe #simplyfans ter RK Gorenje Velenje

Podjetje Gorenje je pred tremi sezonami svoje rokometno sponzorstvo lansiralo pod projektom #simplyfans. V okviru sponzorstva enega najbolj priljubljenih športov v Evropi so se pri podjetju odločili, da je letošnja rdeča nit njihovih aktivacij miselnost »podariti, deliti, razveseliti«, ki se skriva za pojmom #simplygive (»preprosto daj«). Vsak mesec aktivacijo podpira mesečni ambasador, v mesecu oktobru pa je gibanje #simplyfans moči združilo z velenjskim rokometnim klubom.


Namen oktobrske aktivacije, ki so bile predstavljene skozi video vsebine, je bila podpora prvi rokometni ekipi športnikov invalidov v Sloveniji pri nakupu novega športnega invalidskega vozička. Gorenje je svoji začetni donaciji 2.500€ želelo dodati še toliko, da bi lahko ekipi pomagali pri nakupu enega novega vozička. Vsota se je višala s sodelovanjem ljudi na socialnih omrežjih, kjer je vsak nov član družine #simplyfans na Facebooku ali Instagramu prinesel dodatnih 5€.

Zgodba se je hitro razširila. Ob podpori RK Gorenje Velenje, Rokometne zveze Slovenije ter ambasadorja #simplyfans Nikole Karabatića in Evropske rokometne zveze, se je število novih članov navijaške skupnosti hitro večalo. Številka je vse do zadnjega dne zbiranja sredstev, 20. oktobra, hitro rasla in na koncu se je akciji pridružilo kar 1.081 posameznikov! Podjetje Gorenje je tako skupaj z vsemi podporniki na socialnih omrežjih zbralo dodatnih 5.405€, ki jih je dodalo začetni donaciji 2.500€.

Namen akcije je bil tako presežen, saj podjetje Gorenje na koncu ekipi športnikov invalidov podarja donacijo za nakup kar dveh vozičkov v višini 8.000€!

Organizatorji se zahvaljujejo vsem za izjemen odziv, saj bo donacija zagotovo polepšala udejstvovanje v rokometu tistim, ki vsak dan dokazujejo, kaj vse se lahko doseže z močno voljo.

 

FOTO: JURIJ VODUŠEK / RK GORENJE VELENJE

Komentarji