Dobova do prve zmage v letošnji sezoni

V tretjem krogu Lige NLB sta se v Dobovi pomerila domača Dobova in gostujoči Sviš Ivančna Gorica. Spremljali smo zanimivo in izenačeno tekmo, ki pa so jo na koncu z rezultatom 29-26 dobili domači.


Tekmo so bolje odprli domačini, ki so z izjemo prve minute vseskozi vodili. V 13. minuti so preko Željka Šukića povedli z 2 zadetkoma prednosti(7-5). Prednost so v 21. minuti po zadetku Nika Rantaha povečali na 3 zadetke. Gostje so se pred zaključkom polčasa približali in rezultat prvega polčasa je bil 15-14 v korist Dobove.

V drugem polčasu so gostje rezultat hitro izenačili, vendar v vodstvo jim ni uspelo priti. Domačini so držali prednost 3 oziroma 2 zadetkov. To jim je uspevalo vse do konca tekme. Domačini so tako prišli do prve zmage v letošnji sezoni. Slavili so z rezultatom 29-26 in vpisali prvi dve točki v sezoni. Sviš je trenutno pri dveh remijih in porazu.

V vrstah domačih sta bila s 7 zadetki najbolj razpoložena Željko Šukić in Klemen Mlakar, pri gostih pa sta jih po 6 dosegla Benjamin Cirar in Klemen Sašek.

FOTO: RK SVIŠ

Komentarji