Dobova do zmage na izjemno dramatični tekmi

Zadnja tekma prvega dela sezone je bila tudi pred rokometaši RK Dobova in MRK Ljubljana. Ekipi sta v zadnjem krogu doživeli poraz proti najuspešnejšima kluboma v Sloveniji. Dobova je izgubila proti Celju, Ljubljana proti Gorenju. Obe ekipi sta tako iskali pot do zmage in da prvi del sezone končajo s čim lepšo popotnico. 


Prvih 18. minut tekme smo bili priča izjemno izenačenemu srečanju z nekaj menjavanja v vodstvu. Nato pa so domačini z dvema hitrima zadetkov povedli z 12:9. Takoj je z minuto odmora odreagiral trener Ljubljančanov Bojan Čotar. Nalet Dobovčanov mu je uspelo ustaviti do te mere, da se njihova prednost ni še dodatno povečala. Rokometaši iz prestolnice so do 25. minute znova vzpostavili ravnovesje in rezultat izenačili na 16:16. V zaključku prvega polčasa pa so bili bolj zbrani gostitelji in po dveh zadetkih na odmor odšli s prednostjo prav toliko golov ob rezultatu 18:16.

Tudi v drugem polčasu smo spremljali izjemno zanimivo tekmo. Ljubljančani so do 40. minute zaostanek znova izenačili tokrat pri rezultatu 21:21. Minuto odmora je tako moral vzeti domači strateg, Damjan Radanovič. Dinamičnemu in napetemu obračunu pa kar ni bilo videti konca. Najprej so gostje povedli z 22:23, kasneje so znova pobudo prevzeli domači, a so jim bili rokometaši iz prestolnice vseskozi za petami. V 52. minuti pa so Dobovčani povedli z osmimi goli prednosti (28:24). Ko se je že zdelo, da je to odločilna prednost za domače so znova odgovorili Ljubljančani. V 58. minuti so se znova približali le še na gol zaostanka (30:29). A za preobrat je gostom zmanjkalo moči in časa. Tako so se zmage in novih dveh točke veselili igralci Dobove.

Pri domačih je bil z 11 zadetki najučinkovitejši Rudolf Zvonimir Šafranko, za goste pa je bil znova strelsko najuspešnejši, najboljši strelec lige, Jure Lukman, ki je dosegel kar polovico vseh golov svoje ekipe, torej 15.

DOBOVA : LJUBLJANA  32:30 (18:16)
Šafranko 11, Nešić in Rantah po 6; Lukman 15, Batagelj 5

FOTO: Eva Martinčič / MRD Dobova

Komentarji