Dobova na krilih Novaka do neverjetne zmage

V Dobovi smo včeraj spremljali obračun, za katerega se je zdelo, da ne bo velikega presenečenja. Krka zaseda 2. mesto v ligi za obstanek, medtem ko je Dobova trdno zasidrana na mestih, ki ne vodijo do izpada. A domačini iz Dobove so imeli drugačne načrte in tako Krki preprečili slavje. Dobova si je z zmago pripravila teren za napad na 2. mesto lestvice za obstanek. Jim bo uspelo?


Dobovčani so nasprotnike presenetili že takoj na začetku tekme, saj so v srečanje stopili odločno in zelo poletno. Po nekaj napakah Krkašev so domačini v 12. minuti vodili že za izjemno visokih 7 golov (10:3). Gostje iz Novega mesta so bili z mislimi že očitno na Final 4 pokalnega tekmovanja, kar se je poznalo na njihovi igri. Dobovčani so to izkoristili in do konca polčasa svojo prednost še povišali (19:11).

V drugem so se igralci Krke malce bolj zbrali in pokazali za odtenek boljšo igro, a vseeno je Dobova še naprej napadala in ohranjevala prednost iz prvega polčasa. Krkaši se domačinom niso uspeli približati na manj kot 5 zadetkov in modri Dobovčani so na koncu zasluženo slavili z rezultatom 37:31.

Potrebno je posebej izpostaviti dobovskega desnokrilnega rokometaša s številko 77 na hrbtu, Domna Novaka, ki je Krki zabil kar 12 zadetkov in bil tako najboljši strelec in najboljši posameznik tekme. Za Krko je največ zadetkov dosegel Jaka Jakše, ki je nasprotnikovega vratarja premagal 6-krat.

DOBOVA : KRKA 37:31 (19:11)
Novak 12, Bura 8; Jakše 6, Irman 5.
 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: MRD Dobova

Komentarji