SVIŠ do točke po preobratu proti Ormožu

V ligi za obstanek smo v Ivančni Gorici spremljali dvoboj med domačimi rokometaši SVIŠ-a in igralci Jeruzalema iz Ormoža. Gostje so po dobro odigranem prvem polčasu v drugem popustili, kar so Ivanjčani izkoristili ter si pred domačimi navijači priigrali točko.


Po napadalnem začetku v prvem polčasu, ko so Ormožani dosegli tri zaporedne zadetke, jim Ivanjčani niso ostali dolžni in jim takoj vrnili z enako mero. Gostje so si nato zopet s serijo treh golov priigrali prav takšno prednost in povedli s 6:9. Vodstva do konca polčasa niso izpustili, temveč so ga le še povečevali ter na odmor odšli z razliko petih zadetkov (11:16).

Domačini so drugi polčas začeli odločno in se z delnim rezultatom 6:1  gostom približali le na zadetek zaostanka. Glavni poveljnik tega preobrata je bil  Timotej Knez, ki je zadel kar štirikrat. Ormožani si nato niso mogli priigrati kakšne vidnejše prednosti in v 50. minuti so po zadetku s krila domačega igralca Jakoba Hrovata celo zaostajali z 22:21.

V napeti končni pa se gostje niso dali in tri minute do konca srečanja povedli za dva gola (23:25), a se igralci SVIŠ-a do konca tekme niso predali in so si v zadnji minuti po zadetku Nejca Krabonje priigrali točko.

Pri domačih rokometaših je bil najbolj razpoložen Timotej Knez s petimi zadetki, sledila pa sta mu Simon Stopar ter Domen Košir s po 4 goli. Pri Ormožanih pa je kar pet igralcev zadelo štirikrat in sicer David Bogadi, Gregor Ocvirk, Bojan Čudič, Tilen Kosi in Danijel Mesarić.

SVIŠ IVANČNA GORICA : JERUZALEM ORMOŽ 25:25 (11:16)
Knez 5, Stopar in Košir po 4; Bogadi, Ocvirk, Čudič, Kosi, Mesarić po 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Pripravil: Matic Vidic
Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji