Dobova nadigrala Loko

V športni dvorani v Dobovi je tamkajšnja domača ekipa pričakala ekipo Loke. Rokometaši Dobove, ki si prvovrstno presenečenje te sezone bi z današnjo zmago ohranili stik z vrhom lestvice, medtem, ko bi Ločani z zmago prav tako prišli pod sam vrh le te.


Domačini so v tekmo vstopili motivirani in si hitro priigrali dva zadetka prednosti(4:2). Gostitelji so bili pred domačimi navijači na začetku tekmo dobro razpoloženi in so prednost po zadetku Matevža Kunsta povišali na tri gole (6:3). Ampak na tekmi so imeli svoje načrte tudi gostje, ki so rezultat hitro izenačili na 6:6. Dobovčani niso rabili veliko časa, da so si zopet priigrali dva zadetka prednosti (8:6). Po zadetku Luciana Bure so v 17. minuti ponovno povedli s tremi goli prednosti (13:10). A ker so gostitelji bili v izjemni formi jim tudi ta prednost ni zadoščala. Prednost so počasi večali in tako je bila ta najvišja prav ob koncu polčasa. Na odmor so namreč odšli s šestimi zadetki prednosti (20:14).

Na začetku drugega polčasa smo spremljali igro gol za gol. V 36. minuti pa so domačini verjetno naredili ključno razliko na tej tekmi, ko so po zadetku Žige Bradeška povedli z osmimi goli prednosti (27:19). Ob pomoči vratarja Tilna Lebna, ki je že v prvem polčasu zbral nekaj obramb so domačini prednost le še povečevali. V 42. minuti je ta znašala že enajst zadetkov (30:19). Tekma je bila tako odločena že pred samim koncem. Pred pravo malo katastrofo je goste reševal vratar Jošt Juričan, ki se je na koncu zaustavil pri 11 obrambah. Prednost domače ekipe se je praktično do konca tekme gibala med devetimi in desetimi zadetki. Končni rezultat tekme (38:30) je postavil Matic Pipp. Pri domačinih sta z 12 oziroma 11 goli izstopala Marko Sintič in Lucian Bura, medtem, ko je bil pri gostih z 8 zadetki najučinkovitejši Grega Jamnik.

Dobova v naslednjem krogu odhaja na gostovanje v Novo mesto, kjer se bo pomerili z ekipo Krke, Ločani pa bodo priložnost za nove točke iskali na domači tekmi proti Ribnici.

DOBOVA : URBANSCAPE LOKA 38:30 (20:14)
Sintič 12, Bura 11; Jamnik 8, Grojzdek in Pipp po 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRD Dobova

Komentarji