Velenjčani do nove zmage v Slovenj Gradcu

V športni dvorani v Slovenj Gradcu smo spremljali dvoboj med domačo ekipo in ekipo Gorenje Velenje. Slovenjgradčani bodo ob podpori domačih navijačev poizkusili presenetiti favorizirane Velenjčane, ki se po katastrofalnem začetku sezone vendarle pobirajo in kažejo prave predstave.


V prvih 20. minutah srečanja smo spremljali tekmo preobratov. Veliko menjavanja v vodstvu nobena izmed ekip pa si ni priigrala prednosti večje od enega zadetka. Rezultat je bil nazadnje poravnan pri rezultat 10:10. V zadnjih 10. minut prvega polčasa pa so Velenjčani prvič vstopili s prednostjo dveh golov (10:12). Čeprav so bili Korošci še v rezultatskem priključku pa so Velenjčani v zaključku tekme pokazali zakaj so favoriti tega dvoboja. Z nekaj obrambami je rezultat v korist svoje ekipe držal tudi Aljaž Panjtar in tako so velenjske ose na odmor odšle s prednostjo štirih zadetkov (13:17). K temu rezultatu botruje tudi strelski mrk domačinov, saj v zadnjih 6. minutah prvega polčasa niso uspeli doseči zadetka.

VELENJČANI OPRAVIČILI VLOGO FAVORITA, A TEŽJE OD PRIČAKOVANJ

Če so v uvodni minutah drugega polčasa gostitelji nekako še držali stik z Velenjčani pa so te nato le pokazali pravo igro in prednost počasi višali. V 37. minuti je ta znašala že šest golov (15:21), zato je bil domači trener Sebastjan Sovič primoran vzeti minuto odmora. To se je izkazalo za dobro potezo, saj je Korošcem po nekaj napakah Velenjčanov in nekaj izjemnih obrambah Vladana Abramoviča prednost uspelo prepoloviti. Domačini pa so imeli tudi lepo število priložnosti, da bi se še bolj približali morda celo ujeli goste, a so bili v zaključni fazi napada premalo zbrani. To so v svojo prid izkoristili Velenjčani, ki so vendarle uspeli kaznovati vse napake gostiteljev in prednost povišati na štiri zadetke (18:22). Izjemno dolg strelski post rokometašev Velenja, ki je trajal kar 13. minut je prekinil Tadej Mazej. Velenjčani so v zaključek tekme lahko vstopili nekoliko bolj mirno, saj so po nekaj napakah domačinov, preko hitrih protinapadov prišli do prednosti šestih zadetkov (19:25). Domačini, ki so jim ob koncu pošle moči so tako morali priznati premoč Velenjčanom, ki so slavili z 23:28. Korošci tako še vedno čakajo na prve točke pred domačimi navijači. Pri Slovenjgradčanih je bil najbolj razpoložen Aleksandar Glendža z 8 zadetki , pri Velenjčanih pa je bil z 9 goli najučinkovitejši Vlado Matanović

Rokometaši Slovenj Gradca se bodo v prihodnjem krogu odpravili na Primorsko, kjer jih čaka dvoboj s Koprom, Velenjčani pa bodo doma gostili ekipo Trima iz Trebnjega.

SLOVENJ GRADEC 2011 : GORENJE VELENJE 23:28 (13:17)
Glendža 8 Cvetko 5; Matanović 9, Mazej in Kavčič M. po 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji