Krka do pomembnih dveh točk v Izoli

V dvorani na Kraški v Izoli smo spremljali derbi začelja lestvice. Rokometaši Izole so gostili ekipo Krke. Ekipa, ki bo s tega dvoboja odšla kot zmagovalna bo zagotovo naredila velik korak k temu, da se odlepi iz spodnjega dela lestvice.


Po dokaj neaktivnih prvih minutah, ko se na igrišču ni zgodilo nič pretresljivega smo v nadaljevanju vendarle videli nekaj akcije. Gostje iz Novega mesta so 7. minuti povedli z dvema zadetkoma prednosti (1:3). V nadaljevanju so to prednost uspešno držali, čeprav so v nekem trenutku v prvem delu prvega polčasa povedli tudi s tremi goli prednosti (4:7). Ta sicer ni držala dolgo. So pa na polovico polčasa Novomeščani zopet ušli na tri zadetke prednosti (5:8), ki tokrat ni zdržala le en napad. Krkaši so tako nadzorovali potek prvega dela igre in v zadnjih 10. minut po zadetku Jerneja Avseca odšli s štirimi goli prednosti (7:11). Pri tem pa se gostje, ki so bili v naletu niso ustavili in tako po zadetku Dina Raša povedli tudi s petimi goli (8:13), kar je bila tudi največja prednost v prvem polčasu. Domačinom je prednost do konca polčasa uspelo zmanjšati. Z delnim izidom 4:1 so tako na odmor odšli le z dvema zadetkom zaostanka (12:14), kar je obetalo še zanimivo nadaljevanje tekme.

Za razliko od prvega se je drugi polčas začel silovito. Bolje pa so ga odprli gostje, ki so svojo prednost hitro povišali na štiri gole (13:17), in tako domačega trenerja Fredija Radojkoviča prisilili v minuto odmora. Domačinom tudi to ni pomagalo, saj so Novomeščani svoje prednost ponovno povišali na pet zadetkov (15:20). Izolani pa vseeno niso vrgli puške v koruzo in z dvema hitrima zadetkoma zopet prišli na tri gole zaostanka (17:20) in se tako vrnili v igro. Skoraj deset minutni strelski post Krkašev je prekinil Dino Rašo in svojo ekipo povedel na prednost štirih zadetkov (17:21). V začetku zadnjih 15. minut srečanja smo spremljali igro gol za gol, saj so rokometaši Krke držali prednost štirih golov. V zaključek tekme pa so Novomeščani krenili še z bolj udobnejšo prednostjo, saj je njihova prednost zrasla že na šest golov (23:29) in tako tehtnico dokončno prevesili sebi v prid. Na koncu so se domačini zopet uspeli približati, a Krkaši presenečenja niso dovolili. Tekma se je tako končal z rezultatom 25:29. Pri domačinih je bil strelsko najučinkovitejši Peter Božič s 5 zadetki, pri gostih pa je z 8 goli izstopal Jaka Jakše.

Izolani bodo nove točke iskali na težkem gostovanju v Mariboru, ki se zdi, da po prihodu novega trenerja igrajo kot prerojeni, rokometaši Krke pa v domači dvorani gostijo Dobovo.

BUTAN PLIN IZOLA : KRKA 25:29 (12:14)
Božič 5, Gaćević in Miklavec po 4; Jakše 8, Bevec 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRK Krka

Komentarji