Koprčani na krilih Štavarja in Krečiča do zmage v Ormožu

Ob 19. uri smo v prenovljeni dvorani “Hard EK”, kot jo kličejo domačini, spremljali obračun med Ormožem in Koprom. Koprčani so že takoj na začetku povedli, a so Ormožani uspeli do polčasa izenačiti. V drugem delu igre pa so na krilih Štavarja prišli do prednosti 5 zadetkov in tudi do zmage.


Prvi napad na tekmi so imeli domačini, ki pa ga niso izkoristili, tako da so do prvega zadetka prišli Koprčani preko Tilna Sokoliča. Prvič na tekmi pa je živce izgubil tudi ormoški trener Saša Prapotnik – treba je dejati, da upravičeno, saj sta sodnika Smolko in Knez kar nekaj situacij videla drugače kot preostalih 300 obiskovalcev in udeležencev tekme – kateremu sta sodnika že v 2. minuti pokazala rumeni karton. Koprčani so v 5. minuti povedli s 4:1, a so domačini prestavili v višjo prestavo in v 8. minuti izenačili na 4:4.

Koprčanom je kljub dvema igralcema manj uspelo zadeti in tako povesti s 5:4, a so domačini takoj v naslednjem napadu izenačili. Za tem smo gledali zelo izenačeno tekmo in nobena izmed ekip si ni priigrala občutnejše prednosti. Polčas se je tako končal pri rezultatu 16:16 in obetalo se je pestro nadaljevanje srečanja.

DRUGI POLČAS V ZNAMENJU ALEŠA ŠTAVARJA

Prvi zadetek je v drugem polčasu je pripadel domačinom, za vodstvo s 17:16 je zadel Rok Žuran. V 40. minuti so Koprčani povedli za 2 zadetka (20:22) in domači trener Prapotnik je bil primoran vzeti svojo prvo minuto odmora. Pohvaliti je treba izjemnega koprskega vratarja Aleša Štavarja, ki je v igro vstopil v drugem polčasu in domačinom najprej ubranil dve 7-metrovki, nato pa še nekaj stoodstotnih priložnosti, kar je soigralcem pomagalo do vodstva s 27:23. Skupno je Štavar zbral 8 obramb.

Koprčani so v nadaljevanju drugega dela igre držali priigrano prednost in niso pustili domačinom, da bi resno ogrozili njihovo zmago. Štiri minute pred koncem srečanja so gostje v rumeno-modri športni opremi povedli z 31:27 in tekma je bila odločena. Končni rezultat je bil 30:33.

Na koprski strani velja pohvaliti predvsem Krečiča (10 zadetkov) in Štavarja (8 obramb v drugem polčasu). Pri domačih pa se je najbolj izkazal Čudič, ki je zadel 6 golov. 

8. KROG 1. LIGE NLB

RK JERUZALEM ORMOŽ – RD KOPER 30:33 (16:16)

Komentarji