Krimovke klonile proti prvakinjam iz Györa

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je bila nocoj ob 17:00 tekma 4. kroga lige prvakinj. Tigrice so gostovale na Madžarskem pri Györu, ki je na treh tekmah trikrat zmagal. Prvi polčas in prvi del drugega polčasa sta bila povsem izenačena, na koncu pa so vajeti prevzele Madžarke, ki so pokazale bolj zrelo igro v končnici tekme.


Krimovke so v srečanje proti aktualnim prvakinjam Lige prvakinj vstopile povsem brez strahu in že na začetku povedle. Nato so pobudo prevzele domačinke, ki so do sedme minute ustvarile visoko prednost štirih golov (6 : 2). Juriš Györa se je končal v 9. minuti, ko so na svoj račun prišle tudi Krimovke. Po zaostanku z 8 : 3 so Tigrice uspele brez prejetega gola do 19. minute rezultat izenačiti na 8 : 8. Po zelo slabih desetih minutah Györa je Krim uspel povesti z golom prednosti, do konca polčasa pa sta ekipi igrali izenačeno. Prvi polčas se je tako končal z rezultatom 13 : 13.

V drugi del so slovenske prvakinje vstopile odločno. Še naprej sta bili ekipi izenačeni, vodstvo z dvema goloma pa so v 35. minuti prevzele domačinke. Krimovke so se vrnili in kmalu zopet prišle na gol zaostanka, a so izkušene Madžarke znova stopile na plin in povedle. Borbena igra Tigric na koncu ni bila dovolj za točko ali dve, tako da se v Slovenijo vračajo s porazom (31 : 26).

DELO EHF LIGA PRVAKINJ, 4. KROG

Sobota, 2. november, ob 17:00, Györ (Madžarska)
Györi Audi ETO KC : RK Krim Mercator 31 : 26 (13 : 13)

Komentarji