Dobova ostala brez enega izmed nosilcev igre

Dobova se je znašla v zelo neugodnem finančnem položaju, do katere jih je pripeljala situacija s COVID-om, saj so sponzorski vložki precej manjši od pričakovanih, poleg tega pa se vse ekipe v ligi soočajo z velikimi mesečnimi izgubami zaradi zaprtih tribun. Po prekinitvi sodelovanja s trenerjem Terašem, sedaj Dobovo zapušča tudi Dorian Markušić.


Markušić je bil v prvem delu tekmovanja najboljši strelec MRD Dobova. Na 11 tekmah je dosegel kar 57 zadetkov. Levi zunanji igralec bo kariero nadaljeval pri RK Nexe Našice. “Uprava kluba se Dorianu zahvaljuje za predanost in profesionalni odnost v klubu in mu želi veliko športnih uspehov v nadaljni igralski karieri,” so sporočili iz MRD Dobova.

PROBLEM VELIKE VEČINE KLUBOV: FINANCE

Dobova pa definitivno ni edina ekipa, ki se sooča s finančnimi težavami. Največje finančno breme, katerega klubi pred začetkom sezone niso pričakovali, je testiranje pred vsako tekmo, kar klub stane med 150 in 250€ na tekmo, odvisno od cene hitrih testov. Na letni ravni je strošek kluba samo iz tega naslova med 3.000 in 5.000€. Naj omenimo tudi, da še več denarja klubi izgubljajo z zaprtjem dvoran za gledalce – nekateri celo več kot 2.000€ na tekmo (400 prodanih vstopnic, cena vstopnice 5€). 

FOTO: JAKA ZAGODE / MRD DOBOVA

Komentarji