Novo leto Krimovke začenjajo v Nemčiji

Rokometašice Krima Mercatorja bodo danes ob 14. uri v Nemčiji odigrale prvo tekmo lige prvakinj v novem letu. V sklopu 10. kroga najmočnejšega evropskega tekmovanja jim bodo nasproti stale rokometašice Bietigheima, ki so jih Tigrice oktobra v Stožicah z 28:26 že premagale.


Decembra Krimovke praktično niso imele treningov. Odvijalo se je svetovno prvenstvo na Danskem, tako kot mnogim pa jim je vmes zagodel še koronavirus. Kljub premoru je ekipa pripravljena in motivirana za nove točke, ki jih imajo dolgoletne slovenske predstavnice lige prvakinj za enkrat na računu štiri.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Komaj čakamo, da se drugi del Lige prvakinj začne. Nekaj težav smo imeli z okužbami, a smo že v polnem trenažnem sistemu. Veseli me drugi polčas, ki smo ga pokazali proti Nemkam. Izhajali bomo iz naše obrambe, na igrišče pa stopili s srcem in željo po zmagi.”

Nina Žabjek, kapetanka RK Krim Mercator“Zelo se veselimo nadaljevanja tekmovanj in ritma treningi – tekme. Naša velika želja je tudi, da bi se na tribune lahko vrnili gledalci, ki nam dajejo dodatno energijo. Naučile smo se že motivirati same, ampak nam oni velikokrat predstavljajo dodatno igralko na terenu. Iz tekme v tekmo rastemo in upam, da bomo tudi v nedeljo pokazale, iz kakšnega testa smo.”

Nataša Ljepoja, rokometašica RK Krim Mercator“Vemo, kaj moramo narediti za zmago. Biti moramo bolj čvrste v obrambi, zaigrati igro iz drugega polčasa že v prvem, ustaviti njihove protinapade in priti do čimveč lahkih golov.”

 

Foto: RK Krim Mercator

Komentarji