Dobova po dramatičnem zaključku izvlekla remi

Ob 20. uri sta se v Dvorani Pungrt srečala RD Herz Šmartno in RD Dobova. Po napetem obračunu je Dobova v končnici izvlekla izenačenje (24-24). 


V tekmo so nekoliko bolje vstopili gostje, ki so prišli do hitrega vodstva z 1-4. Dobova je nekaj časa držala prednost, v vodstvu so bili vse do 19. minute, ko je Tim Jerina izenačil na 6-6. V naslednjih minutah smo spremljali igro gol za gol, nato pa so Dobovčani znova ušli na +2 (8-10). Sledilo je obdobje, ko sta na sceno stopila Jaka Avsec in Janez Grum, ki sta z dvema hitrima zadetkoma v 30. minuti izid poravnala na 10-10. To je bil na koncu tudi izid prvega polčasa.

V drugem polčasu so pobudo prvič prevzeli domači. Šmartno je po zaslugi Jakoba Pelka in Janeza Gruma v uvodnih treh minutah povedlo z 12-10. V 39. minuti so z zadetkom Benjamina Cirarja povedli že s +3, (15-12). Gostitelji so prednost dveh ali treh zadetkov držali do zaključnih 10 minut tekme, ko je tekla 50. minuta je semafor kazal izid 20-18. V 55. minuti je Andraž Justin zadel za 24-21 in kazalo je že na zmago Šmartnega, a Dobovčani so pripravili veliki povratek. Od 58. minute do zaključka tekme, so zadeli trikrat in izid poravnali na 24-24 in izvlekli izenačenje.

Prvi strelec srečanja je bil Justin z 8 zadetki, najboljši strelec Dobove pa je bil Rudolf Zvonimir Šafranko (7 zadetkov). 

Foto: Blaž Bratkovič/RD Herz Šmartno

Komentarji