Dobova po dramatični končnici premagala Loko

V dvorani Poden sta moči odmerili ekipi Urbanscape Loke in MRD Dobove. Videli smo čvrsto tekmo z malo zadetki, zmaga pa je romala v Dobovo. 


Že na začetku tekme je postalo jasno, da bomo videli malo zadetkov, kajti obrambi obeh ekip sta začeli s čvrsto in agresivno igro. Dobovi se je po zadetku Deana Šešića uspelo odlepiti na 2-4. Sledili sta 2 minuti odmora Roberta Beguša, ekipa Loke pa je nato zaigrala nekoliko bolje.  Že v 14. minuti pa smo videli rdeči karton za ekipo Loke. Prejel ga je Andrej Dolenc. To je izkoristil Marko Sintič s tremi zaporednimi zadetki in Dobovi priigral prednost 2 zadetkov. Ločani so se nato zbrali in s serijo treh zaporednih zadetkov povedli za gol, bilo je 9-8. Do konca prvega polčasa smo videli izenačeno igro, polčas pa se je končal z rezultatom 12-12.

Drugi polčas je bolje začela Dobova, ki je predvsem na krilih Jureta Blaževiča dobila nov zagon in povedla za 3 zadetke. A domačini se niso dali in prednost so dokaj hitro izničili, potem ko je Matevž Jesenko v 41 zadel za 16-16. Loka je zaigrala precej bolje in z hitro igro prišla do vodstva z 21-20 v 48. minuti. Žiga Bradeško je  za Dobovo v 53 minuti zadel za 23-22 in začela se je dramatična končnica tekme. V 55. minuti je najprej zadel Dario Raguž in izid izenačil, v 58. pa je Dobovo v vodstvo popeljal Dean Šešić. Grega Jamnik je v 59. minuti izenačil izid, v 60 minuti pa zapravil priložnost za izenačenje. Pred tem je bil iz 7 metrov uspešen Klemen Mlakar za vodstvo z 24-25, kar je bilo na koncu dovolj za zmago Dobove.

RD Urbanscape Loka : MRD Dobova 24:25(12:12) Pipp 6, Jamnik 5 za Loko, Sintič 6, Mlakar 5 za Dobovo

 

Komentarji