Rokometaši Slovenj Gradca kot prvi odščipnili točke Trebanjcem

Po sredini zaostali tekmi 6. kroga proti Ljubljani je ekipa Slovenj Gradca na domačem parketu gostila doslej eno izmed dveh neporaženih ekip v letošnji sezoni. To je ekipa Trima iz Trebnjega. Trebanjci so dobro začeli tudi z nastopi v evropski ligi. A danes so bili pred novo težko nalogo, saj je ekipa Slovenj Gradca po koncu karantene v vse boljši formi.


Že od samega začetka smo bili priča izjemno izenačeni tekmi. Kot prvi so si dva zadetki prednosti na tekmi priigrali domači rokometaši. Ob koncu 9. minute je za 6:4 zadel Vuk Milenković. A to ni pomenilo, da bo konec izenačenega obračuna. Igra gol za gol se je nadaljevala skozi večji del prvega prvega polčasa. Trebanjci so rezultatski priključek ujeli v 18. minuti po zadetku Leona Raša (10:10). Že naslednji napad pa je rokometašem Trima znova prinesel vodstvo. Po prikazanem v prvem polčasu sta ekipi tudi na odmor odšli rezultatsko poravnani (13:13) in tako smo si lahko obetali izjemno zanimiv prvi polčas.

Tako kot prvi se je začel tudi drugi polčas. Po zelo izenačenem začetku so si po dobrih devetih minutah nadaljevanja Korošci ponovno priigrali dva zadetka prednosti (17:15). A tokrat so v nadaljevanju tekme prednost uspeli povečati tudi na tri zadetke (18:15). Trebanjci so z dvema zaporednimi zadetkoma še uspeli priti na le zadetek zaostanka (18:17) nato pa se ja nadaljeval nalet gostiteljev. Ponovno so ušli na tri gole prednosti. Po zadetku Vuka Milenkovića in vodstvu za štiri (22:18) pa so prisilili gostujočega stratega Uroša Zormana v minuto odmora. Kot se je izkazalo je to Trebanjcem pomagalo, saj so z delnimi izidom 0:3 prišli do rezultata 22:21 in tako je bil minuto odmora primoran vzeti še trener domače ekipe Sebastjan Sovič. Nato pa repriza celotnega srečanja. Izenačena tekma, kjer so bili vseskozi pri zadetku prednosti domačini kar jim ni omogočalo lahke končnice temveč zbranost do konca. Morda ključen trenutek srečanja pa je sledil v 58. minuti srečanja, ko je Gašper Dobaj (skupno 11 obramb) obranil stel s sedmih metrov Leonu Rašu. To je na drugi strani izkoristil Vuk Milenković in popeljal Slovenj Gradec v vodstvo z 26:24. Končni izid srečanja pa je bil 27:25

SLOVENJ GRADEC 2011 : TRIMO TREBNJE  27:25(13:13)
Milenković 6, Cvetko 5; Rašo 8, Grbič in Cirar po 4

Standings provided by SofaScore LiveScore

Foto: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji