Po Ljubljani na Kodeljevem klonil še Slovan!

Danes sta na domačem parketu na Kodeljevem klonili obe ljubljanski ekipi. Po grenkem porazu MRK Ljubljana proti Ribnici, so na tekmi, na kateri so pokazali obilico dominance, po slabšem drugem polčasu tesno klonili še rokometaši Slovana. Gostje z Ormoža so bili uspešnejši z 31:33.


Ljubljančani so začeli odločno. Za dva zadetka prednosti, s katerima sta napovedala trd boj, sta poskrbela Patrik Martinovič in Tim Topolovec (4:2). V 18. minuti so domači rokometaši po seriji štirih uspešnih napadov brez pravega odgovora Ormoža povedli z že 11:6. Odlično je vrata Slovana branil Vladimir Gošić. Rezultatski deficit sta za Vinarje do odmora uspela omiliti Martin Hebar in Bojan Čudić. Kljub temu je v poslednjih sekundah prvega dela zadnja pripadala Slovanu, Robert Sanković je postavil končni rezultat polčasa 16:13.

V nadaljevanje so Ormožani stopili z borbenejšo mentaliteto. Začelo je ‘klapati’  v obrambi in streli Ljubljančanov, ki so prej rešetali mrežo, več niso našli svojega cilja. Po desetih minutah drugega polčasa so po strelu Jureta Kocbeka gostje prvič na tekmi izenačili (20:20). Še več, kmalu za tem sta Hebar in Rok Žuran poskrbela za najvišjo prednost Ormoža 21:24. Slovanu, ki je še v prvem delu visoko letal, se je obetal nizek padec. Nekdanji reprezentant Matevž Čemas je domačim pet minut pred koncem srečanja lastnoročno vlil še zadnjo kapljo upanja, po tem ko je z dvema zadetkoma izenačil na 28:28. Toda na razočaranje še druge ljubljanske ekipe v istem večeru so favoriti zdržali pritisk, v izdihljajih tekme povedli in zadržali vodstvo do konca srečanja.

 

Foto: RD LL Grosist Slovan/Lin Gombač

Komentarji