Dobova se krepi

Po nekaterih vzponih in padcih, ki so jih dobovski rokometaši in strokovno vodstvo v letošnji sezoni že bili deležni, je sedaj v Dobovo posijala luč. Izbrano vrsto sedajšnjega začasnega trenerja Damjana Radanoviča bo okrepil madžarski krožni napadalec Mark Istvan Kovacs.


V drugem delu letošnje sezone, se je dobovski ekipi pridružil mladi Madžar Mark Kovacs. Mark igra na poziciji krožnega napadalca. Z ekipo je že odigral svojo prvo ligaško tekmo, in sicer minulo soboto, ko so Dobovčani gostili ekipo SVIŠa iz Ivančne Gorice (več o tekmi tukaj).

Mark ima 21 let, v rokometne vode se je podal že pri rosnih 7 letih. V preteklosti je igral v domačem Szigetszentmiklos KSK, Veszprem, Sport36 Komlo in za madžarsko mladinsko reprezentanco. Ravno od tu pa naj bi že poznal nekatere svoje trenutne soigralce; Luciana Buro, Doriana Markušića in Tilna Lebna, saj so se že srečali na medsebojnih reprezenatnčnih obračunih.

Kot pravi tudi sam, je bil nad prihodom v Dobovo zelo navdušen, saj je to zanj prvi klub izven madžarskih meja. S fanti se je dobro ujel in se v tem kratkem času že naučil nekaj slovenskih besed, želi pa si znanje našega jezika tudi izboljšati. Kljub temu, da je s fanti pred sobotno tekmo opravil le nekaj treningov pravi, da so se v tem kratkem času že povezali in se spoznali z načinom igre. Nad svojo sobotno igro je kritičen, vendar je prepričan, da se bodo v prihodnjih tednih uigrali in to tudi pokazali z rezultati.

 

 

 

 

 

 

Pripravila: Larisa Vogrinc

Foto: MRD Dobova/ FB Mark Kovacs

Komentarji