Železniki pričakovano do zmage nad Metliko

Ta vikend smo lahko spremljali 11. krog 2. državne lige za moške, ki se je po zimskem premoru pričela prejšnji teden. Rokometaši RK Metlike so tako v 2. krogu 2. dela v domači osnovnošolski dvorani gostili igralce iz RD Alples Železnikov.


Z zadetkom Tuška so tekmo otvorili gostje in tako povedli z 0:1, sledil je hiter odgovor Metličanov in izenačenje na 1:1. Uvodne minute so bile tako precej enakovredne, nato pa so se razigrali Železničani, ki so si  z odlično obrambo in uigranim napadom do 14. minute priigrali visoko prednost sedmih zadetkov (5:12). Tudi v nadaljevanju prvega dela je tempo narekovala gostujoča ekipa, Metličanom pa se je do konca polčasa uspelo približati na pet golov zaostanka (16:21).

Nadaljevanje obračuna pa so odločneje pričeli domačini in z delnim rezultatom 3:0 po zadetkih Dokla, Malešiča ter Bede – Jakovinaca razliko znižali na le dva gola (19:21). Železničani so se nato hitro »prebudili« in po zadetkih Korošca in Štremfelja ušli na 19:24.

Skozi nadaljevanje drugega polčasa so gostje tako uspešno zadrževali prednost treh, štirih zadetkov (45. min 24:27), nato pa so se razigrali domačini in se z odlično predstavo v 54. minuti približali le na gol zaostanka (29:30). Vse je tako že dišalo po preobratu, toda Železničani so v zadnjih petih minutah strnili svojo obrambo in niso več dopustili, da bi žoga zatresla njihovo mrežo, v napadu pa so z izjemno serijo 5:0 popolnoma nadigrali domačo ekipo in tekmo zaključili z rezultatom 29:35.

Po 11. krogih sta obe ekipi ohranili svojo mesto na lestvici. Metličani tako ostajajo na devetem, Železničani pa na petem mestu.

Najboljši strelci obračuna so bili Gašper Dokl, ki je za ekipo Metlike zadel sedemkrat, ter Jan Korošec in Matej Tušek, ki sta za zmago Železnikov prispevala vsak po devet golov.

 

RK Metlika: RD Alples Železniki: 29:35 (16:21)

RK Metlika: Radoš, Kočevar, Šikonja, Krajačič 1, Hutar 6, Dragovan, Mužar 3, Dokl 7, Kdaunc – Predovič 3, Bede – Jakovinac 4, Pečarič 2, Malešič 3

Izključitve: 6 min

7 – metrovke: 2/5

Rumeni kartoni: 2

RD Alples Železniki: Kavčič 1, Korošec 9, Rant 2, Štremfelj 6, Stojanovič 2, Tomac – Teržan, Šmid, Kržišnik 4, Arman, Božnar 2, Kutin, Šter, Tušek 9, Gartnar

Izključitve: 10 min

7 – metrovke: 4/4

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: 1

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji