Grosuplje rutinirano preko Sevnice

V Petek, 8. 2. 2019, so se v sklopu 11. kroga 2. državne lige v grosupeljski dvorani Brinje domači rokometaši RK Grosupljega pomerili z gosti iz RK Sevnice.


Pričetek tekme je pripadel domačinom, ki so v 2. minuti po golu Verbiča povedli z 1:0. V samem uvodu smo spremljali zelo izenačeno igro, obe ekipi pa sta prikazali zelo močno in grobo obrambo čemu je pričal tudi rezultat – 10. minuta 5: 3 v korist domače ekipe. V nadaljevanju prvega polčasa pa so Sevničani nekoliko popustili v svoji igri, kar pa so pridoma izkoristili Grosupeljčani, ki so svojo prednost iz minute v minuto le povečevali. Prvi polčas se je tako končal z visoko prednostjo domače ekipe, ki je na odmor odšla z devetimi goli več (16:7).

Tudi v nadaljevanju tekme rokometaši Grosupljega gostujoče Sevnice niso spustili blizu, slednji pa prav tako niso našli prave rešitve za razigrane domačine, ki so brez popuščanja višali svojo razliko v zadetkih. Obračun se je tako zaključil z visoko zmago pred domačo publiko (35:19).

Grosupeljčani pa so tako le še potrdili svojo pripravljenost in dokazali, da so upravičeno na 3. mestu ligaške lestvice, Sevničani pa so iz sedmega mesta zdrsnili na osmo.

Pri Grosupeljčanih je bil tokrat z osmimi zadetki najuspešnejši Urban Verbič, pri Sevnici pa se je z osmimi zadetki izkazal Aleksander Kuhar.

V naslednjem krogu nas čaka derbi, saj Grosupeljčani v soboto, 16. 2., gostujejo pri MRK Ljubljana. Se nam obeta zanimiva tekma, ali zopet rutinirana zmaga Ljubljančanov?

 

RK Grosuplje : RK Sevnica: 35:19 (16:7)

RK Grosuplje: Mušič 2, Kitak 3, Mišmaš 3, Rede 3, Kotot 2, Ferkulj 1, Stare, Pišek 1, Pekeč, Slemenjak 3, Harbaš 2, Verbič 8, Muhič 2, Corel 2, Zakotinik 4

Izključitve: 10 min

7 – metrovke: 8/8

Rumeni kartoni: 3

RK Sevnica: Vrtovšek, Pinterič 7, Jahn 1, Krnc, Kadilnik, Kuhar A. 8, Kovač, Kuhar D. 1, Kroflič, Mastnak, Žičkar 1, Janev 1

Izključitve: 8 min

7 – metrovke: 2/2

Rumeni kartoni: 2

 

FOTO: Rokometni klub Grosuplje

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji