Kronos do senzacije proti Gorišnici!

V soboto, 9. 2. 2019, se je v športni dvorani Logatec odvil obračun 11. kroga 2. državne lige. Domači rokometaši RK Kronosa so tokrat gostili ekipo RD Moškanjci – Gorišnica.


Tekmo so po zadetkih Lorenčiča in Ozmeca odlično pričeli Gorišničani in tako povedli z 0:2, domačini so se jim po golu Dragarja poskušali približati (1:2), vendar se je gostom v nadaljevanju počasi uspelo odlepiti na pet zadetkov prednosti in tako so v 19. minuti vodili s 6:11.

Toda domači rokometaši Kronosa se niso pustili zmesti, zaostanek jih le še dodatno motiviral, da so zadnje minute prvega polčasa odigrali po svojih načrtih. Z odlično obrambo niso več dovolili, da bi Gorišničani zatresli njihovo mrežo, z uigranim napadom in delnim rezultatom 5:0 pa so do sodnikovega piska izenačili na 12:12.

V drugi polčas so znova odločneje vstopili gostje in po dveh zadetkih Tementa povedli z 12:14. Gorišničanom je vse do 40. minute tako uspelo držati minimalno prednost zadetka ali dveh, nato pa je po zadetku Jurkoviča za Logatčane (40. min 17:17) sledilo izenačenje in preobrat.

Z delnim izidom 3:0 so domači rokometaši tako prišli do prvega vodstva na tekmi (44. minuta 19:17) in si tako na stežaj odprli vrata do morebitne zmage. Vendar gostje se niso kar predali in v 47. minuti so znova povedli z minimalno prednostjo (20:21). Toda domači rokometaši, ki so bili res izjemno razpoloženi, so znova prevzeli vodstvo in tri minute pred samim zaključkom vodili že s štirimi goli prednosti (57. minuta 29:25).

Tik pred samim zaključkom pa so vendarle malo popustili, kar pa so izkoristili gostje in se v zadnji minuti približali na le zadetek zaostanka (29:28). Trener domače ekipe je nato hitro ukrepal z minuto odmora, Logatčanom pa je nato uspelo izpeljati še zadnji napad in po golu Dragarja premagati ekipo Moškanjcev – Gorišnice s 30:28

Po domačem uspehu so se rokometaši Kronosa na ligaški lestvici povzpeli na mesto višje – iz osmega na sedmo, ekipa Moškanjcev–Gorišnice pa kljub porazu ostaja na visokem, četrtem mestu. Lahko bi rekli, da so Logatčani uprizorili res veliko presenečenje. 

Pri domačinih je bil s sedmimi goli najboljši strelec Andraž Jereb, pri gostih pa z desetimi Nejc Šandor.

RK Kronos : RD Moškanjci – Gorišnica: 30:28 (12:12)

RK Kronos: Komar, Okorn, Pellis 1, Jereb7, Kamnikar, Breznikar, Lukič, Šebalj 5, Musar – Kumer 2, Stojanov 2, Jurkovič 5, Urbanc, Valentinčič 4, Dragar 4, Feuš

Izključitve: 12 min

7 – metrovke: 4/6

Rumeni kartoni: 2

Rdeči kartoni: 1

RD Moškanjci – Gorišnica: Mendaš, Lorenčič 2, Šandor 10, Bedrač 6, Horvat, Ozmec 6, Letonja, Geč M., Geč N., Ranfl, Ivančič 2, Muršič, Tement 2, Leben

Izključitve: 8 min

7 –metrovke: 10/11

Rumeni kartoni: 2

Rdeči kartoni: 1

 

FOTO: RD Moškanjci Gorišnica

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji