MRK Ljubljana z zelo slabo predstavo vseeno do zmage proti Radgoni

V soboto, 9. 2. 2019, so rokometaši RK Arcont Radgone v sklopu 11. kroga 2. državne lige v domači radenski dvorani gostili vodilno ekipo lige MRK Ljubljana.


Obračun so odločno in udarno pričeli gostujoči rokometaši. Po sedmih minutah igranja so s štirimi zadetki povedli z 0:4. Sledil je zadetek domačih, ki so tako nekoliko zaustavili začetni pritisk Ljubljančanov (1:4).

Nadaljevanje obračuna je potekalo v ritmu gostujoče ekipe, ki je skozi celoten polčas vodila s štirimi ali petimi zadetki. Domačinom se je sicer nekajkrat uspelo približati na tri zadetke zaostanka (26. minuta 12:15), vendar so gostje nato hitro ušli na višjo prednost. Prvi del obračuna se je tako končal z vodstvom Ljubljančanov, ki so na odmor šli s prednostjo šestih zadetkov (14:20).

Tudi v nadaljevanju smo bili priča isti sliki kot v prvem polčasu. Gostujoča ekipa je v svojem ritmu počasi, a vztrajno, višala prednost pred Radgončani (40. minuta 17:24). Domačini niso našli prave rešitve, da bi ubranili napad Ljubljančanov in nekoliko bolj strnili svojo obrambo. Tekma se je tako zaključila s šestimi goli prednosti MRK Ljubljane (25:31).

Ljubljančani po 11. krogih tako ostajajo še vedno neporaženi in trdno na prvem mestu ligaške lestvice, a bojo tekmo proti Radgoni zaradi predstave, ki jo lahko označimo za najslabšo v letošnji sezoni, verjetno zelo hitro pozabili, medtem ko rokometaši Arconta v letošnji sezoni še niso zabeležili zmage in tako ostajajo na zadnjem, desetem mestu.

Najboljša strelci obračuna pri Radgoni so bili Matej Rojht, Blaž Bratkovič in Marko Cotič – vsi so prispevali po pet zadetkov. Slavko Erak pa je bil s sedmimi zadetki najboljši strelec pri MRK Ljubljana.

RK Arcont Radgona – MRK Ljubljana 25 – 31 (14-20)

RK Arcont Radgona: Perša, Šijanec 2, Rojht 5, Gorjup 1,Štefanec 2, Podlunšek 3, Kous, Šijanec 1, Bratkovič 5, Plohl, Cotič 5, Kolbl 1, Vrbnjak.

Izključitve: 10 min

7 – metrovke: 6/8

Rumeni kartoni: 1

Rdeči kartoni: 1

MRK Ljubljana: Lukman 2, Miličevič A. 1, Jaklič, Vadnjal 1, Pintar 1, Rebevšek, Gorjup, Ločičnik 2, Miličevič U. 4, Žabjek 4, Erak 7, Brulec 2, Černe 1, Kolmanič 4, Leskovar 2, Pikovnik

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 3 / 4

Rumeni kartoni: 2

Rdeči kartoni: 1

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji