Po sijajnem začetku Krimovk v nadaljevanju več sreče za FTC

Rokometašice Krima Mercatorja so v tretjem kolu glavnega dela evropske Lige prvakinj po težkem boju morale priznati premoč še drugemu madžarskemu predstavniku. S 25:23 so pomembno zmago v boju na četrtfinale elitnega evropskega tekmovanja vknjižile igralke FTC-ja.


Prvi polčas se je za Krimovke znova začel sanjsko. Na krilih nekaj izjemnih obramb kapetanke Miše Marinček Ribežl so namreč povedle s kar 5:0, v 18. minuti pa je razlika znašala že šest zadetkov (8:3). Alarm je bil dovolj za gostujoče rokometašice, ki so pred popolnoma polnimi tribunami dvorane na Kodeljevem, do konca prve polovice tekme uspele popolnoma izničiti prednost naših rokometašic (10:10).

Drugi polčas je napovedoval boj za vsako žogo, dve točki sta tokrat prinašali veliko spodbudo na poti proti četrtemu mestu in uvrstitvi v četrtfinale. Nekoliko več sreče v napadu so imele madžarske rokometašice, ki so po 37. minutah igre povedle s tremi zadetki (12:15). Razlika treh zadetkov je ekipi ločevala skoraj celotni drugi polčas. Tudi v ključnih trenutkih, ko naše rokometašice niso izkoristile nekaj stoodstotnih priložnosti, ki bi spremenile potek tekme.

FTC je tako prišel do novih dveh točk (23:25) in po treh tekmah glavnega dela na četrtem mestu Krimovkam beži za štiri točke. Koncu prve polovice glavnega dela sledi “prost” konec tedna. Evropska Liga prvakinj se bo s četrtim kolom tako vrnila šele 23. februarja. Tigrice bodo konec meseca gostovale na Norveškem (23.2), do konca glavnega dela pa jih čaka še domača tekma proti Bukarešti (2.3.) in gostovanje pri tokratnih nasprotnicah, rokometašicah FTC-ja (10.3.).

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»V preteklosti je bilo pravilo, da, če nasprotnik doseže 25 zadetkov, bomo mi vsaj enega več, a sedaj imamo težave v napadu. Po 17. novembru je danes prvič, ko je na kupu celotna ekipa. Manjkata sicer Alja Koren in Nataša Ljepoja, a znova smo pri tistem, kar smo že uigravali. Poznajo se vse poškodbe in bolezni, šele v zadnjih dvajsetih minutah smo jih zares stisnili. Plačujemo davek za netreniranje, a brez tega se v napadu ne da. Če bomo v nadaljevanju imeli več sreče s poškodbami, bomo zagotovo boljši, kot na zadnjih tekmah. Tokrat je bila sreča na strani FTC-ja, ki je zasluženo slavil.«

Tamara Mavsar, levokrilna rokometašica Krima Mercatorja:
»Danes smo za naš poraz krivi popolnoma sami. Mislim, da je bilo najmanj deset čistih situacij, ko nismo zadeli. Ne zgovarjam se na sodniške odločitve, a verjamem, da bi pri nekaj od teh priložnosti lahko večkrat pokazala na sedem metrov. Tekmo smo začeli vrhunsko in imeli odličen rezultat. Morali bi iti do konca, a naredili smo nešteto napak in zgrešenih strelov. Pustili smo, da se FTC vrne v igro, drugi polčas smo znova začeli slabo, nato lovili rezultat, nam je zmanjkalo moči za zmago. Miša nam je med vratnicama močno pomagala, borile smo se v obrambi, a če ne daš gola, ne moreš zmagati.«

  1. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ
    sobota, 9. februar, ob 15.00, Kodeljevo
    RK KRIM MERCATOR : FTC- RAIL CARGO HUNGARIA 23:25 (10:10)

    Krim Mercator: Gnaboyou 6, Mavsar 5, Krsnik, Vojnović, Barič 1, Stanko 5, Marinček Ribežl, Zulić 1, Pandžić, Tsakalou 1, Vučko, Krajnc, Žabjek, Amon, Perederiy 3, Ristovska 1.

    FTC: Schatzl 1, Szikora, Meszaros, Klivinyi, Biro, Horvath, Farkas, Marton 2, Lukacs 1, Pena Abaurrea 3, Szemerey, Klujber 9, Hafra 5, Faluvegi, Zsiboras, Kovacsics 4.

Komentarji