Krka nadigrala Ormož

V novomeškem Marofu sta se med seboj pomerila domača ekipa Krke in gostje Jeruzalem Ormoža. Ormožani se še vedno držijo dna lestvice, novomeščani pa se borijo za prvih šest mest. Elitni šesterici so po zmagi nad Ormožani tako še bližje.


Tekmo so odlično odprli domači rokometaši, ki so si do 6.minute že uspeli priigrati štiri zadetke prednosti, 4 : 0. Ormožanom niso pustili do lahkih zadetkov. V obrambi so pristopili agresivno, v napadu so z odlično izigranimi akcijami polnilu mrežo gostov. Do konca polčasa so svojo prednost še povišali ter se na odmor odpravili s kar sedmimi zadetki prednosti, 19 : 12.

Tudi v drugi polčas so vstopili agresivno ter si že v uvidnih minutah priigrali deset zadetkov prednosti. Ormožani niso imeli več moči. Novomeščani so narekovali tempo igre ter popolnoma nadigravali goste. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 36 : 25.

S šestimi zadetki sta bila pri domačih najbolj natančna Grega Okleščen in Jernej Papež, pri gostih pa sta po 4-krat zadela Jure Kocbek in Tilen Kosi.

V naslednjem krogu Novomeščani odhajajo na gostovanje k Urbanscape Loki, Ormožani pa bodo gostili ekipo Dobove.

MRK Krka : RK Jeruzalem Ormož 36 : 25 (19 : 12)

MRK Krka: Pavlin, Rašo L. 4, Bevec, Didovič 2, Okleščen 6, Pršina 4, Tomić, Irman 2, Jakše 1, Klemenčič 1, Rašo D. 1, Batagelj 2, Papež 6(1), Brajer, Kukman 2, Florjančič 5

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 1(5)

RK Jeruzalem Ormož: Bogadi 3, Šoštarič 1, Čudič 2, Firšt-Šeruga, Žuran 2, Hebar G., Hebar M. 3, Šulek, Kocbek 4(1), Balent, Niedorfer 3, Kosi 4, Mesarić 1, Ciglas 2, Horvat

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(4)

Foto: MRK Krka

Komentarji