Dobovčani ugnali SVIŠ

Po porazu proti ekipi Dola TKI Hrastnik so Dobovčani tokrat v domači dvorani slavili. Ugnali so trenutno zadnjouvrščano ekipo lestvice RK SVIŠ Ivančno Gorico.


V dobovskem dresu je na tekmi debitiral Madžar Istvan Mark Kovacs, na klopi pa smo videli začasnega trenerja dobovske izbrane vrste, Damjana Radanoviča.

V prvih minutah tekme smo lahko spremljali izredno izenačen dvoboj gol za gol, nato pa so se Dobovčani po treh zaporednih zadetkih uspeli oddaljiti. Prednost je z natančnim izvajanjem 7-metrovke povišal Domen Novak, 6 : 3. Goričani so se v nadaljevanju polčasa še poskušali približati. Uspelo jim je v 26.minuti tekme, ko je za gol zaostanka zadel Luka Zafran, 12 : 11. Vendar so Dobovčani do konca polčasa zavihali rokave in se na odmor odpravili z dvema zadetkoma prednosti, 15 : 13.

Tudi drugi polčas so tempo igre nadaljevali domači rokometaši. Gostje so jih sicer v 42.minuti tekme ponovno ujeli na zadetek zaostanka, vendar so Dobovčani uspešno narekovali sam potek igre. Tekmo so uspešno pripeljali do konca in v domači dvorani zasluženo slavili, 32 : 30.

Z desetimi zadetki je bil pri domačih najboljši strelec Lucian Bura, pri gostih pa je 8-krat zadel Simon Stopar.

V naslednjem krogu Dobovčani odhajajo na gostovanje v Ormož, rokometaši SVIŠa pa bodo gostili ekipo Kopra.

MRD Dobova : RK SVIŠ Ivančna Gorica 32 : 30 (15 : 13)

MRD Dobova: Dular, Markušić 5, Rožman, Leben, Polutnik, Humek, Bura 10, Kovacs 2, Jazbec, Mladkovič, Krnc, Šušnjara 3, Kunst 1, Sintič 6, Hotko 1, Novak 4(2)

Trener: Damjan Radanovič

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 2(2)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 4, Zafran 4(4), Tekavčič, Hrovat, Stopar 8, Škorc, Košir 6, Pirnat, Struna, Kutnar A. 2, Željko 1, Vencelj, Košir M. 5(1), Kutnar M., Košir D., Vidmar

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(7)

Foto: MRD Dobova

Komentarji