Ribničani “povozili” Loko

V 17.krogu 1.NLB lige so Ribničani v domači dvorani popolnoma razorožili ekipo Urbanscape Loke, 31 : 27.


Igra se je sicer začela zelo izenačeno, ekipi sta si izmenjavali gole, prednosti več kot zadetka nismo videli. Nato pa so v drugem delo polčasa domači rokometaši prevzeli vajeti v svoje roke. V 16.minuti tekme, so ob zadetku vratarja Njebojše Bojića, prvič povedli za štiri zadetke, 9 : 5. Svoje priigrano vosdstvo so uspešno držali vse do konca polčasa, ko so se na odmor odpravili s petimi zadetki prednosti, 17 : 12.

V drugi polčas je škofjeloški strategRobert Beguš vstopil z menjavo vratarja. Agresivno sta pristopili obe ekipi, prvi zadetek pa smo videli šele v 34.minuti tekme, ko je škofjeloški zaostanek znižal Gašper Mali, 17 : 13. Vendar pa so domači rokometaši hitro vrnili “milo za drago” in po dveh zaporednih zadetki ponovno povedli. V 41.minuti tekme je domača prednost znaala že osem zadetkov, 22 : 14. Gostje se niso mogli več vrniti. Odlično razpoloženi Bojić je povzročal kar nekaj preglavic škofjeloški strelski vrsti, kar 2-krat pa se je vpisal tudi med strelce. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 31 : 27. Z zmago so se Ribničani za točko približali prvouvrščenim Celjanom. Naslov državnih prvakov ostaja odprto vprašanje.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najbolj natančen Gašper Horvat,5-krat je zadel Jan Pucelj. Pri gostih je bil z osmimi zadetki najbolj natančen Anže Jeseničnik, 6-krat je zadel Aljaž Jesenko.

V naslednjem krogu Ribničane čaka gostovanje pri velenjskemu Gorenju, Škofjeločani pa bodo gostili novomeško Krko.

RD Riko Ribnica : RD Urbanscape Loka 31 : 27 (17 : 12)

RD Riko Ribnica: Bojić 2, Strmljan 1, Horvat 6, Vujačić 3, Glavan, Žagar 2, Knavs 4(2), Ranisavljević, Pahulje 1, Nosan B. 3, Kovačič, Pucelj 5(1), Tomšič 1, Nosan M. 1, Setnikar 2, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 3(3)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Šibanc 4(1), Gartner, Dolenc, Jamnik 2, Jesenko M. 3(2), Pipp U. 2, Bradeško, Juričan, Mali 2, Jeseničnik 8, Pipp M., Bergant, Jesenko A. 6(3), Bogdanič-Jenko, Marinović

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 7(9)

Foto: Matia Ščukovt

Komentarji