V Taboru slavili Velenjčani

V 17.krogu 1.NLB lige sta se v mariborskem Taboru pomerila domača ekipa Branika in gostje velenjskega Gorenja. Po burnih 60.minutah tekme, na krilih vratarjev, so na koncu slavilu gostje, 20 : 21.


Tekma se je začela s hitro in napadalno igro obeh strani. Prvi zadetek smo videli šele po petih minutah igre, ko je za 1 : 0 zadel Ernest Julian Jerebie, takoj za njim pa še Filip Jerenec, 2 : 0. Velenjčani so Mariborčane do 10.minute tekme ujeli na izenačenje, 3 : 3. Le nekaj minut kasneje, pa so po delnem izzidu 0 : 5, 17.minuta, polčas obrnili zebi v korist, 3 : 8. Z minuto odmora je hitro odreagiral Marko Šibila. Mariborčani so do konca polčasa svoj zaostanek še poskušali zmanjšati. Na odmor so se odpravili z dvema zadetkoma zaostanka, 9 : 11.

V drugi polčas so nekoliko agresivneje vstopili domači rokometaši. Že v samem začetku so svojo prednost hitro zmanjšali in ponovno povedli za zadetek. Nadaljevala se je izenačena igra gol za gol, manjšo rezultatsko prednost so držali domači rokometaši. V 56.minuti tekme pa se je zgodil preobrat. Z nekaj lepo priigranimi akcijami so si gostje ponovno priigrali dva zadetka prednosti, 19 : 21, 59.minuta. Ponovno je z minuto odmora odreagiral Šibila, ampak tekma je bila odločena. V Taboru so slavili Velenjčani, 20 : 21.

Pri domačih sta bila s štirimi zadetki najbolj natančna Andraž Velkavrh in Uroš Štumpfl. Pri gostih pa je kar 8-krat zadel Matic Verdinek.

V naslednjem krogu Mariborčani odhjajo na gostovanje k rokometašem Trima iz Trebnjega, Velenjčani pa bodo gostili ekipo Rika Ribnice.

RK Maribor Branik : RK Gorenje Velenje 20 : 21 (9 : 11)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 2, Planinšek, Celminš, Marušič, Simonič, Jerenec 3, Velkavrh 4, Ranevski 1, Budja, Jerebie 2, Golik 2(1), Bogunović 1, Buneta 1, Štumpfl 4(2)

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 3(4)

RK Gorenje Velenje: Mazej, Haseljić, Tajnik 3(2), Špelić, Matanovič 4, Logar, Levc, Vujović, Miklavčič, Banfro, Verdinek 8(4), Taletovič, Kavčič M. 5, Kavčič A. 1, Kete

Trener: Zoran Jovičič

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 6(7)

Foto:  FB/RK Maribor Branik

Komentarji