Dolani skoraj strli Koper

V 17.krogu 1.NLB lige so Koprčani v domači dvorani gostili trenutno predzadnjo uvrščeno ekipo lestvice, RK Dol TKI Hratsnik. Ampak, ker nasprotnika ne gre podcenjevati, so se varovanci Uroša Rapotca na nasprotnika poskušali dobro pripraviti. Da Dolani niso prišli z belo zastavo priča celotna tekma in tudi sam rezultat, 26 : 24.


Tekmo so dobro in agresivno začeli gostje in že v samem začetku povedli za dva zadetka. Svojo minimalno priigrano prednost so uspešno držali vse do 23.minute tekme, ko so Koprčani, ob zadetku Grege Krečiča, prvič na tekmi povedli, 9 : 8. Že v prvem polčasu je domačim veliko preglavic povzročal gostujoči vratar Klemen Nunčič, ki je obranil veliko prelahkih strelov. V obrambi niso bili agresivni, v samem napadu popolnoma brez idej. Ob polčasu je bil rezultat 11 : 11.

V drugem polčasu so Koprčani nekoliko dvignili sam nivo igre. Do 39.minute tekme so ob zadetku Adama Bratkoviča, uspeli povesti za 4 zadetke, 17 : 13. V drugem polčasu se je razigral Žiga Smolnik, ki je odlično odigral v napadu ter rešil veliko netočnih podaj. Gostje so se do konca tekme še poskušali še približati domači ekipi, ampak v vodstvo niso več prišli. Na izenačenje so se jim približali v 48.minuti tekme, 20 : 20.  Končni rezultat je bil 26 : 24.

Z osmimi zadetki je bil pri domačih najboljši strelec Žiga Smolnik, 7-krat je zadel Grega Krečič. Pri gostih sta po 5-krat zadela Gregor Klepej in Luka Koprivc.

V naslednjem krogu Koprčani odhajajo na gostovanje k RK SVIŠ Ivančni Gorici, Dola pa k Celju Pivovarni Laško.

RD Koper : RK Dol TKI Hrastnik 26 : 24 (11 : 11)

RD Koper: Haseljić, Grlj, Dolenc, Grzentič, Krečič 7, Matijašević 1, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 8(3), Sokolič 3, Zugan, Marić, Planinc 4(3), Stopar, Bratkovič 3(1)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 7(9)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 1, Klepej 5, Grušovnik 2, Pintar 1, Bauerheim 2, Gospodarič, Hribšek 3(3), Cigler 1, Ramič 2, Ribič 1, Simončič 1, Nunčič, Koprivc 5

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 14minut

7-metrovke: 3(4)

Foto: RD Koper

Komentarji