Dobova v drugi polovici drugega polčasa strla Maribor

V dvorani Tabor je ekipa RK Maribor Branik gostila ekipo MRD Dobova. Mariborčani si po dolgi seriji brez zmage v zadnjem krogu prišli do zmage proti Izoli. Na drugi strani Dobovčani, ki so po izjemnem prvem delu druge sezone popustili in nanizali kar nekaj porazov. 


Gostje so po dobro vstopili v tekmo in hitro povedli z 0:2. Nato pa so na plin stopili Štajerci in hitro rezultat izenačili oziroma kasneje celo povedli. V 16. minuti je prednost Mariborčanov znašala štiri zadetke (8:4). S tem so prisilili trenerja Dobove Benjamina Teraša v minuto odmora. Nekaj časa smo nato morali čakati na nov zadetek, ki ga je v 20. minuti za znižanje na 8:5 dosegel Dorian Markušič. A gostitelji so tempo le še stopnjevali in tako prišli že na pet golov prednosti (10:5). Do konca prvega polčasa se je gostom uspelo nekoliko pobrati in so tako na odmor odšli z zaostankom treh zadetkov (13:10).

Tudi drugi polčas so bolje odprli rokometaši Dobove in zaostanek znižali še za en zadetek (13:11). V nadaljevanju smo spremljali zelo izenačeno tekmo. V 38. minuti pa so Dobovčani ponovno prišli do izenačenja (16:16). Niti igre so v svoje roke vzeli gostje in ob vodstvu 18:20 domačega trenerja Davorja Rokavca prisilili v minuto odmora. Rokometaši Dobove so ohranjali prednost dveh golov. V 56. minuti so sicer povedli s tremi zadetki prednosti, a tekma se je vseeno končala z razliko dveh golov. Igralci Dobove so slavili z rezultatom 25:27.

Pri domačinih je bil s 5 zadetki najbolj razpoložen Andraž Velkavrh, pri gostih pa sta s 6 goli blestela Vladan Lončar in Lucian Bura. Rokometaši Maribora bodo na zadnji tekmi gostovali pri Loki, Dobovčani pa bodo gostili ekipo Velenja.

MARIBOR BRANIK : DOBOVA 25:27(13:10)
Velkavrh 5, Sok in Jerebie 4; Lončar in Bura 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Liga NLB

Komentarji