Ribničani iz Ormoža odhajajo s polnim izkupičkom

V Športni dvorani Hardek v Ormožu sta si nasproti stala drugouvrščena Ribnica in petouvrščeni Jeruzalem. Ormožani so v tekmo krenili s popotnico poraza proti Celju, Ribničani pa so v preteklem krogu ugnali Urbanscape Loko. 


V prvem polčasu smo spremljali zanimivo predstavo s preobrati. Rokometaši Jeruzalema so bili tisti, ki so vodili večino polčasa z minimalnim rezultatom, v zadnjih desetih minutah pa so iniciativo prevzeli gostje. Za njihovo prvo vodstvo je poskrbel Rok Setnikar (7-8), v 30. minuti pa je Tilen Strmljan zadel za udobno vodstvo z 11-14. Pri Ribničanih je blestel predvsem vratar Nebojša Bojić, ki je v prvem polčasu zbral kar osem obramb in bil eden izmed bolj zasluženih za prednost gostujočega moštva.

Tudi drugi polčas z vidika tekmovalnosti ni razočaral, saj sta bili obe moštvi do konca v igri za zmago. Ribničani so sicer narekovali tempo in vodili večino časa. Čeprav so vodili že s štirimi goli prednosti, pa jim je zbranost nekoliko popustila in 10 minut pred koncem srečanja je Tilen Kosi Ormož približal na 20-21. Rokometaši Ribnice so se hitro pobrali in preko Žana Žagarja in Jana Puclja, ki je zadel iz sedemmetrovke zvišali na 23-20, kar je Ormožane prisililo v minuto odmora. Kljub dodatnim trenerjevim navodilom, pa se jim v igro ni uspelo vrniti. Ribnica je do zaključka tekme še dvakrat izvajala sedemmetrovko, obakrat je bil uspešen Pucelj in v 60. minuti je Jure Kocbek dosegel zgolj še častni zadetek, ob končnem slavju Ribnice z 22-26.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Riko Ribnica

 

Komentarji