Slovenj Gradec z dobrim odporom v prvem polčasu, v drugem dominacija Celja

V Dvorani Zlatorog smo bili nocoj priča tekmi med favoriziranim Celjem in Slovenj Gradcem. V prvem polčasu so rokometaši Slovenj Gradca nudili dober odpor, v drugem pa povsem popustili in na koncu vpisali visok poraz (40-29).


Slovenjgradčani so bili presenetljivo tisti, ki so tekmo otvorili bolje. Valentino Soldo in Filip Banfro sta poskrbela za vodstvo 2-0, gostje pa se na tej točki niso ustavili. V prvih desetih minutah Celjanom niso pustili bližje od dveh zadetkov,  vodili pa so že celo s 5-2. Šele v 11. minuti so domači preko Tilna Kodrina vendarle izenačili (7-7), v nadaljevanju pa so tudi prevzeli pobudo. Celjani so zaigrali nekoliko čvrsteje in počasi začeli bežati Korošcem. V 21. minuti so povedli za štiri (15-11), a Slovenj Grade se ni dal tako zlahka ugnati že v prvem polčasu. Nekaj zapravljenih napadov Celja je Slovenjgradčane znova pripeljalo povsem blizu (17-16), ob polčasu pa je izid znašal 19-17 v korist gostiteljev.

Pričakovati je bilo, da bodo rokometaši Celja v drugem polčasu nekoliko stopili na plin in to se je tudi zgodilo. V 36. minuti so z zadetkom Dioga Borgesa Da Silve izenačili svoje najvišje vodstvo na tekmi (24-20), kmalu pa so prednost še nadgradili. Minuta odmora rokometašem Slovenj Gradca ni pomagala, saj so se ob razpoloženemu celjskemu napadu kmalu znašli v zaostanku z 29-22. Hitro je postalo jasno, da se Slovenjgradčani po naraščajočem zaostanku več ne bodo vrnili v igro in od tega trenutka dalje so Celjani igrali rutinirano. David Cokan je Celje v 50. minuti povedel že do deveti zadetkov prednosti in zadnjih 10 minut je odločalo zgolj še o statistiki.

Celjani so na koncu ujeli “štiridesetico” in zmagali s 40-29. Za Slovenj Gradec je to še četrti zaporedni poraz, Celjani pa so po remiju z Gorenjem zmagali še četrtič zapored.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji