RZS se je le “spametovala”: Tekma Loka-Ormož se ponavlja

Veliko smo že pisali o situaciji na tekmi, po tekmi, o tretjem polčasu in o odzivih na tekmo med RD Urbanscape Loka in RK Jeruzalem Ormož. Več o tem si lahko preberete na povezavah, ki so dodane ob koncu članka. Kar je bilo nam vsem očitno in popolnoma jasno, so pri RZS spoznali šele po vsem tem “cirkusu”, ki pa je bil popolnoma nepotreben.


Komisar lige Aleš Jug je – proti pravilom – odvzel Ormožu točko in jo dodelil Loki, saj je med tekmo prišlo do napake pri zapisnikarski mizi, ki pa je bila ugotovljena naknadno. Brez podlage kakršnega koli pravila so pri RZS pregledali posnetek tekme in prešteli zadetke, ki se niso skladali s končnim rezultatom. Na podlagi preštetih zadetkov na posnetku so spremenili rezultat iz 31:31 na 31:30 za Loko, kar je pomenilo odvzem točke Ormožu in dodatno točko za Škofjeločane. 

Arbitraža pritrdila Jugu, statutarni odbor razveljavil vse sklepe

Ormožu je uspelo s pritožbo šele na tretji stopnički. Najprej jih je zavrnil Aleš Jug, nato je o usodi tekme odločal arbitražni odbor, ki je potrdil odločitev Aleša Juga, zdaj pa je statutarni odbor v sestavi Anton Janc (predsednik), Maja Šerc (podpredsednica), Cvetka Vrhovnik (članica) in Janez Gams (član) soglasno razveljavil vse dozdajšnje odločitve in sklepe ter naložil, da se mora tekma ponavljati v roku 8 dni od te odločitve. 

Termin tekme naj bi bil 11. marec ob 20. uri. 

Sklep objavljamo v celoti: ODLOČBA 

Martin Hebar bo odstopil! Znan tudi nov predsednik RK Jeruzalem Ormož

Ormožani bodo šli tudi na mednarodno sodišče, če bo potrebno

Tekma med Loko in Ormožem je dobila tretji polčas: SPREMEMBA REZULTATA za zeleno mizo

Arbitraža razsodila, Iztok Pirc ima 4-mesečni suspenz

Komentarji