Arbitraža razsodila, Iztok Pirc ima 4-mesečni suspenz

Se spomnite nastale situacije na tekmi med Loko in Ormožem? (VEČ TUKAJ) Arbitraža RZS v sestavi Bekira Hasanagić kot predsednica, Denis Kostrevc kot član in Tomaž Brcar kot član je odločila, da se pritožba RK Jeruzalem Ormož zavrne kot neutemeljena. Kazen sta dobila delegat in zapisničarka. 


Na Rokometni zvezi Slovenije pravijo, da kontakta od predsednice Odbora za arbitražo ne smejo posredovati medijem, zato smo na RZS naslovili mail z vprašanji in jih prosili za uraden odziv. Na odgovore še čakamo, a vseeno so spodaj našteta dejstva neizpodbitna.

NAJ SPOMNIMO:

V 7. odstavku 37. člena Pravilnika o rokometnih tekmovanjih piše: “V primeru, da je na podlagi pritožbe ene izmed ekip ali uradne osebe ugotovljena kršitev rokometnih pravil, ki je posledično vplivala na rezultat tekme, komisar ne sme registrirati tekme in mora razpisati ponovitev tekme.” 

Na podlagi posnetka je sicer razvidno, da je bil Ormožu pripisan gol preveč, a vprašanje je, ali lahko uradni organ RZS odloči na podlagi posnetka in ali sploh obstaja pravilo, po katerem so odločali.

OČITKI GLEDE PREPOZNE PRIJAVE ZAVRNJENI

“Tekma se je glede na zapisnik tekme končala z neodločenim rezultatom 31:31. Upoštevajoč izjavo delegata Iztoka Pirca, je takoj po tekmi, vendar že po avtorizaciji zapisnika tekme, do njega pristopil predstavnik moštva RD Urbanscape Loka in se pritožil zoper rezultat tekme. Delegat ga je napotil na komisarja lige, na kogar se je predstavnik moštva RD Urbanscape Loka tudi obrnil,” so zapisali v sklepu arbitražne komisije RZS.

Nič spornega, edino to, da delegat ni opravljal svojega dela.

Pritožba RK Jeruzalem Ormoža je bila torej zavrnjena, za kakšne nadaljnje korake se bodo v klubu odločili, bodo sporočili. Kot pravi Martin Hebar, bo to odločitev novega vodstva kluba, saj on iz funkcije predsednika odstopa. 

POSLEDICE VPLETENIH?

Delegat g. Iztok Pirc je dobil 4 mesečno prepoved opravljanja funkcije in 400 € denarne kazni, zapisničarka pa je dobila 4 tekme prepovedi opravljanja funkcije in 200 € kazni. RD Urbanscape Loka je za nastalo situacijo dobila opomin, saj je po pravilniku o kaznovanju to njihova prva tovrstna kršitev. V takem primeru se izreče opomin in 6 mesecev pogojne kazni.

SPONZORJI SE UMIKAJO IZ NETRANSPARENTNEGA ŠPORTA

Kot smo izvedeli od enega izmed sponzorjev ormoškega kluba, ki sicer ne želi biti javno imenovan, se zaradi netransparentnosti športa umika iz panoge. Poleg sponzorjev pa se iz rokometa umika tudi zdajšnji predsednik RK Jeruzalem Ormož Martin Hebar.

Martin Hebar bo odstopil! Znan tudi nov predsednik RK Jeruzalem Ormož

FOTO: IGOR MARTINŠEK

Komentarji